Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bibliotecile Publice și Organizațiile Non-Guvernamentale: descoperă cheia colaborării de succes la Occupy Library Innovators Hub!

0

Progress Foundation îi invită pe bibliotecarii curioși și pe profesioniștii din ONG-uri – din zona Europei de Est sau Centrală, zona Mării Negre, Mării Caspice și a Munților Caucaz – la evenimentele Occupy Library Innovators Hub’s!

După succesul conferinței internaționale Occupy Library 2020 – unde peste 750 de persoane au descoperit experiențele celor 95 de speakeri de pe mapamond – proiectul Occupy Library Innovators Hub continuă să dezvolte rolul bibliotecilor publice în comunități. Seria de evenimente online, gratuite, în cadrul cărora descoperi și împărtășești, va începe marți, 13 octombrie de la ora 10:30. Ovidiu Hristu Condurache, Venture Representative la Ashoka România, va oferi participanților cheia către stabilirea unor relații de succes și diferitele tipuri de parteneriate, care ajută bibliotecile să-și îndeplinească scopurile propuse. Înscrie-te și alătură-te webinarului “Building networks of allies”: https://forms.gle/pF6G3ZM2TDmRRjuY8

Bibliotecile au un rol unic în comunitate, reprezentând spații neutre pentru dezvoltarea inițiativelor, proiectelor și colaborărilor de succes. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară stabilirea încrederii reciproce și crearea unor conexiuni de durată, între biblioteci și organizațiile din comunitate. Succesul bibliotecilor viitorului depinde de modul în care acestea înțeleg și se angajează în poziția lor în ecologia, locală și regională, a instituțiilor și inițiativelor, care susțin procesele semnificative de învățare pe tot parcursul vieții ale publicului larg.

Despre Occupy Library Innovators Hub

Proiectul Occupy Library Innovators Hub este implementat de Progress Foundation, în parteneriat cu Centrul pentru Management Cultural (Ucraina), Asociația Bibliotecilor din Ucraina (Ucraina), EduAct (Grecia), Asociația Bibliotecilor din Moldova (Moldova), Biblioteca Națională a Moldovei (Moldova) ), Ashoka România (România) și Biblioteca Națională a României (România) în cadrul „Schemei de sub-acordare a Forumului ONG la Marea Neagră pentru activități care sprijină dezvoltarea rețelelor regionale ale OSC”, în cadrul proiectului „Construirea capacității OSC pentru Cooperare în regiunea Mării Negre ”, implementat de platforma română NGDO – FOND cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Despre Progress Foundation (Fundația Progress)

Progress Foundation este un ONG înființat în anul 1996, care pilotează inițiative locale în domeniul educației, (e-) incluziunii și dezvoltării comunitare, folosind bibliotecile publice ca hub-uri de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială. Proiectele Progress Foundation contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să fie mai puternici prin educație, tehnologie și cercetare.

Tags: biblioteci, ONG, Fundatia Progress, Occupy Library, Ashoka Romania, FOND, Black Sea NGO Forum, Inovare, Bune Practici, Eveniment online,

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.