Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Baia Sprie: “Game based learning for development of problem solving skills”

0

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie implementează proiectul Game based learning for development of problem solving skills”

În perioada 13-15 decembrie 2019 reprezentanţi ai Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie au participat la prima întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic în domeniul educaţiei “Game based learning for development of problem solving skills”, contract 2019-1-PL01-KA201-065002.

Gazda întâlnirii a fost şcoala Zespol Szkol Ponadgimnazjalnych w Chojnie din Polonia. Împreună cu partnerii: Selcuklu Mahmut Sami Ramazanoglu Anadolu Imam Hatip Lisesi, Turcia, Epralima – Escola Profissional Doaltolima – Cooperativa De Interesse Publico E Responsabilidade Limitada, Portugalia, Smart Idea, Slovenia, Sdrujenie Nauchno-Obrazovatelen Tsenter – STEAM, Bulgaria, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, Romania, Konya Il Milli Egitim Mudurlugu, Turcia şi Stowarzyszenie Douzelage, Polonia au fost stabilite toate detaliile pentru perioada de implementare octombrie 2019 – august 2021.

Motivaţia proiectului a portnit de la faptul că toată viaţa presupune rezolvarea de probeleme. Schimbările din societate, mediu şi tehnologie duc la evoluţia rapidă a cunoştinţelor. Adaptarea, învăţarea, abordările noi, dezvoltarea rezilienţei sunt abilităţi esenţiale pentru a avea succes într-o lume imprevizibilă. Rezolvarea de probleme ca proces cognitiv are nevoie de modelare şi control al rutinei care poate fi dezvoltată prin diverse strategii didactice. Învăţarea bazată pe jocuri poate creşte abilităţile analitice ale elevilor de liceu. Aceste abilităţi ajută tinerii în a găsi soluţii atât pentru examenele din cadrul şcolii dar şi pentru viaţa de zi cu zi.

Prin urmare scopul proiectului este creşterea competenţelor de rezolvare de probleme şi gândire critică în rândul elevilor şi al profesorilor din şcolile ţărilor partenere.

Obiective vizează:

1. Dezvoltarea de strategii bazate pe analiza bunelor practici în folosirea jocurilor în predare.

2. Formarea profesorilor în folosirea jocurilor la clasă.

3. Pregătirea unui manual de implementare şi moninitorizarea a îmbunătăţirii abilităţilor de rezolvare de probleme în 35 de şcoli din cele 5 ţări partenere.

4. Diseminarea rezultatelor proiectului prin evenimente locale simultane în ţările partenere.

Prin implementarea acestui proiect elevii vor exersa abilităţi specifice pentru a rezolva probleme într-un mod amuzant şi cu succes, iar profesorii vor învăţa diverse strategii de implementare a jocurile în predare astfel încât elevii să înveţe natural. Ne dorim să creştem semnificativ abilităţile de rezolvare de probleme în cadrul şcolilor din tările participante.

Numărul şi profilul participanţilor

1) Profesori din licee

– 20 de profesori implicaţi direct în formare şi implementare în şcoli: 4 şcoli partenere*5profesori

– 200 de participanţi implicaţi indirect de către fiecare partner prin activităşile de comunicare, conştientizare şi diseminare

2) Elevi de liceu

– 32 de elevi implicaţi direct în activităţile de mobilitate: 4 şcoli partenere*8 elevi

– 25 de elevi per profesor, implicaţi direct = 20 profesori* 25elevi = 500 elevi care vor lua parte la pilotarea folosirii jocurilor în predare

– implicaţi indirect (impact): 10.000 participanţi care pot beneficia de reyultatele proiectului urmărind înregistrările de pe portalul sau site-ul proiectului

3) Directori and persoane responsabile din sistemul de învăţământ sau din cadrul instituţiilor locale

– implicaţi direct: cel puţin 9 persoane din cadrul fiecărui partnere

– implicaţi indirect: cel puţin 30 persoane din ţările partnere

Proiectul va avea 4 rezultate concrete:

1. Analiza bunelor practici în folosirea jocurilor pentru dezvoltarea rezolvării de probleme în învăţământul primar şi secundar.

2. Un ghid de implementare a acestor bune practici în educaţie disponbil online.

3. Un portal educaţional cu 15 filmări ale jocurilor şi descrierea acestora

4. Dezvoltarea de programe de formare şi implementare în 40 de şcoli din tările partnere.

Echipa de management a proiectului din cadrul liceului este formată din director prof. Annamaria Hitter si prof. Iolanda Sztrelenczuk

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.