Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI, 14 mai este ZIUA ASTRONOMIEI

0

Observator Astronomic – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi organizează Ziua Astronomiei (Astronomy Day) sâmbătă,14 mai 2016, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

web Astronomy day 2016

Începând cu orele 19.30, în Sala Polivalentă a Observatorului Astronomic, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, după care se vor face observaţii astronomice până la miezul nopţii, între orele 19.30 – 23.30 intrarea fiind gratuită. Vizitatorii vor putea participa la observaţii care vor viza munţii şi craterele de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, precum şi roiurile de stele sau stelele duble. La observaţiile astronomice vor fi folosite mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm. De asemenea, publicul va putea descoperi în acestă seară specială principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.

Trebuie menţionat faptul că, în cazul în care vremea nu va fi favorabilă observaţiilor astronomice (nori sau ploaie), organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula activităţile anunţate mai sus.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.