Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere & Fundația Alstom: proiect care vizează creșterea gradului de incluziune în rândul celor mai defavorizați oameni din țară

0

Fundația Alstom va sprijini 29 de proiecte noi în toată lumea

ONG-ul românesc Ateliere Fără Frontiere se numără printre câștigători, cu un proiect care vizează creșterea gradului de incluziune în rândul celor mai defavorizați oameni din țară.

20 octombrie 2020 – Fundația Alstom și-a anunțat selecția finală de proiecte pentru ciclul 2020. Cu un total de 167 de proiecte depuse, angajații Alstom care susțin aceste proiecte și-au demonstrat încă o dată entuziasmul pentru filantropie și pentru susținerea comunităților locale.

„Sunt impresionată de nivelul de implicare pe care îl demonstrează colegii mei din Alstom! Anul acesta, Fundația va avea în mod excepțional un buget de 1,9 milioane EUR, o nouă creștere față de anul trecut, pentru a sprijini mai bine comunitățile care suferă de consecințele Covid-19. Acest lucru este important: populațiile au fost puternic afectate în ultimele luni din cauza dificultăților economice, în timp ce ONG-urile au avut probleme în strângerea de fonduri pentru proiectele lor în această perioadă”, spune Anne-Cecile Barbier, secretar general al Fundației Alstom.

Anul acesta, Consiliul Fundației a selectat 29 de proiecte pentru finanțare din bugetul său pe anul fiscal 2020/21 – o creștere față de cele 25 de proiecte finanțate anul trecut.

Un proiect din România se regăsește pe lista proiectelor selectate, deoarece își propune să reducă riscul sărăciei severe, care amenință 31% din totalul populației din România, din cauza excluziunii, marginalizării sau discriminării. Denumit „REinsert – a doua șansă pentru cei defavorizați, parte a soluției de criză a pieței forței de muncă”, proiectul este dezvoltat de Ateliere fără Frontiere, o asociație non-profit activă pe termen lung în România. Proiectul oferă mentorat și susținere profesională pentru inserția în rândul populației active a cel puțin 35 de persoane extrem de dezavantajate, în fiecare an. „Datorită acestui grant, Ateliere fără Frontiere poate continua să ofere un loc de muncă de tranziție și o cale de integrare celor mai defavorizați, care nu mai sunt în acest fel doar o problemă și un cost pentru societate, ci devin o resursă valoroasă pentru o societate mai primitoare, mai înclinată către incluziune”, spune Damien Thiery, reprezentantul Asociației Ateliere Fără Frontiere

Asociația Ateliere Fără Frontiere este o organizație nonprofit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Înființată în 2007, Fundația Alstom sprijină și finanțează proiecte propuse de angajații Alstom care fac echipă cu ONG-uri locale partenere și organizații non-profit pentru a realiza inițiative care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață în comunitățile situate în apropierea proiectelor Alstom din întreaga lume. Proiectele Fundației se concentrează pe patru axe: mobilitate, protecția mediului, energie & apă și respectiv dezvoltare socio-economică

Despre Alstom

Deschizător de drumuri către o mobilitate mai ecologică și mai inteligentă la nivel global, Alstom dezvoltă și comercializează sisteme integrate ce asigură fundamente durabile pentru viitorul transporturilor. Alstom oferă o gamă completă de echipamente și servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie și autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului și soluții de mobilitate digitale. În anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde euro și comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Având sediul principal în Franța, compania Alstom este prezentă în peste 60 de țări și are 38.900 de angajați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.