Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Assamblage va reprezenta pentru prima dată designul românesc la Praga Design and Fashion Week – Designblok 2016

0

Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană va  organiza prima expoziție românească în cadrul renumitului Designblok – Praga Design and Fashion Week, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Praga și Simplu.MakerShop. Organizat din anul 1999, și aflat deja la cea de-a XVIII-a ediție, Designblok este cel mai mare eveniment dedicat domeniului designului si fashion-ului din Europa Centrală, atrăgând în fiecare an peste 50.000 vizitatori. Anul trecut, a inclus 70 locații, 84 producători și branduri, 94 designeri și studio-uri de design din 12 țări.

14102437_10154307470552626_8137898694223113631_n

Dedicată tezaurului dacic, expoziția prezintă colecțiile a șapte designeri români de bijuterie contemporană – David Sandu, Otilia Mihalcea, Ioana Ardelean, Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ludmila Buga și Diana Toboșaru. FOUND.LOST.FOUND va fi prezentată în secțiunea OpenStudio – standul L 123 din complexul expozițional Vystaviste Holesovice, în perioada 26 – 31 octombrie 2016.

Acest proiect reprezintă deja cea de-a cincea participare internațională a asociației Assamblage în anul 2016, după London Fashion Week, Milano Origin Passions and Beliefs, Joya Barcelona și Eurocultura Festival – Bozar, Bruxelles, dovadă clară a evoluției domeniului designului românesc de  bijuterie contemporană. FOUND.LOST.FOUND a fost prezentată în premieră în cadrul International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Londra, fiind ulterior itinerată în cadrul ICR București, Romanian Design Week 2016, precum și în expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei – ediția a II-a” la Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a României București, cu sprijinul AFCN.

Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, lansată în luna mai a anului 2015 în cadrul Romanian Design Week, este urmarea unui proiect în derulare de 5 ani de susținere, dezvoltare și structurare a domeniului emergent al bijuteriei contemporane în România. Cei peste 350 de absolvenți ai Școlii de Bijuterie Contemporană dovedesc că bijuteria de autor este o formă de artă independentă, cu vizibilitate crescută încadrul evenimentelor și expozițiilor naționale și internaționale.

Mai multe detalii pe  – www.assamblage.org si http://www.designblok.cz/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.