Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația MaiMultVerde lansează programul ecologic No Impact Project

0

Asociația MaiMultVerde  implementează între 1 mai și 10 mai 2015, la Cluj-Napoca, mobilitatea de tineret „No Impact Project”, finanţată de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS +, împreună cu partenerii: Scambieuropei (Italia), Creatorii (Republica Moldova) şi Professional Forum for Education (Bulgaria).

no-impact-project-logo

”No Impact Project” a pornit de la ideea mișcării internaționale ”No Impact” ce militează pentru un stil de viață sustenabil. În cadrul acestui proiect implementat de Asociaţia MaiMultVerde, 37 de tineri din 4 state europene, Bulgaria, Italia, Moldova și România, vor învăța cum să dezvolte și să mențină un stil de viață sustenabil.

Mobilitatea constă într-o serie de prezentări, dezbateri, ateliere practice, vizite de studiu în cadrul unor instituții specializate pe subiectele abordate, simulări, precum și activități interculturale. Participanţii vor avea șansa să experimenteze în mod direct, prin observație empirică, reciclarea creativă și vor fi încurajați să dezvolte și să susțină ateliere de acest gen în comunităţile din care fac parte. Astfel se creează și bazele pentru o posibilă dezvoltare spre antreprenoriat a participanților.

Proiectul se sprijină pe interacțiunea dintre participanți, precum și pe interacțiunea cu persoane din afara grupului (exercițiul „No Waste Workshop”, expoziția reciclată realizată în parcul Central din Cluj-Napoca), lucru care va ajuta la dezvoltarea aptitudinilor de comunicare ale beneficiarilor. Toate activităţile şi metodele folosite sunt adaptate contextului de educaţie non-formală.

Principalele obiective ale proiectului sunt: creșterea conștientizării, în rândul beneficiarilor din cele patru state, a impactului pe care stilul lor de viața îl are asupra mediului; acumularea de cunoștințe care îi vor ajuta pe participanți să înțeleagă consecințele pe care comportamentul lor îl are asupra ecosistemului; dezvoltarea unor abilități practice, care vor contribui la susținerea unui stil de viață prietenos cu mediul; influențarea atitudinilor și comportamentelor beneficiarilor prin promovarea unui stil de viață sustenabil în cadrul activităților derulate în timpul mobilității, astfel ca aceștia să devină “agenți ai schimbării” în comunitățile de care aparțin și în societate, la nivel local, național și european şi familiarizarea beneficiarilor cu Strategia Europa 2020 și efectele scontate.

Prin caracterul multicultural al proiectului, precum și prin abordarea unor aspecte de interes comun, care privesc toți participanţii (protecția mediului, reciclare, reducerea deșeurilor), aceștia vor avea ocazia să experimenteze alte culturi, principii și valori față de cele pe care le experimentează în mod cotidian, dar și să conștientizeze încă o dată că subiectele de ecologie și importanța lor sunt comune tuturor. Beneficiarii vor disemina în comunitățile cu care vin în contact, la nivel local, național și transnațional, competențele dobândite în acest proiect și vor iniția, la rândul lor, activități similare.

Susţinătorii proiectului sunt: Carrefour, Antalis, EcoRuralis, Eco-Rom Ambalaje, RomaniaPozitiva.ro, Ecomagazin.ro și EcoFrecvența.

Site-ul oficial al proiectului este www.noimpactproject.ro, iar pagina de Facebook este https://www.facebook.com/noimpactprojectromania.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.