Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artiştii români Anca Benera & Arnold Estefan s-au numărat printre cei cinci finalişti ai competiţiei Premiul Henkel pentru Artă

0

Henkel Central Eastern Europe (CEE) a acordat pentru a unsprezecea oară Premiul Henkel pentru Artă, care include suma de 7.000 de euro şi două expoziţii individuale – ajungând astfel la o valoare totală de 35.000 de euro. Anul acesta premiul a revenit artistei din Estonia, Marge Monko.

Etapa finală a competiției din 2012 a numărat 931 de înscrieri. Un juriu internațional format din experți din muzee, artiști și curatori au decis să acorde premiul artistei Marge Monko, din Estonia, născută la Talin în 1976.

Prin această competiţie, Henkel doreşte să contribuie la procesul de integrare europeană şi la cunoaşterea culturală a regiunii Europei Centrale şi de Est. Ne bucurăm că artiști din peste 20 de ţări din Europa Centrală şi de Est au înscris peste 25.000 de opere de artă în cei 11 ani ai competiției”, a declarat Günter Thumser, Preşedintele Henkel CEE, cu ocazia ceremoniei de premiere, ce a avut loc pe 30 octombrie într-una din locaţiile Muzeului Moderner Kunst Stiftung Ludwig (mumok), Viena.

Henkel Art.Award. s-a dovedit de-a lungul timpului o inițiativă solidă de promovare a artei tinere cu potențial din țările Europei de est.

“Implicarea susținută a companiei Henkel reprezintă o bază pentru o perspectivă mai amplă asupra scenei artistice internaționale și europene. Așa cum demonstrează an de an înscrierile si nominalizările, această competiție ne oferă și o înțelegere mai profundă a relațiilor care se formează între dezvoltările societale si percepția artistică. Ne bucurăm să putem prezenta acest premiu la mumok, în cooperare cu asociaţia KulturKontakt Austria, și să onorăm câștigătorul prin găzduirea unei expoziții personale“, declară Rainer Fuchs, purtătorul de cuvânt al juriului și curatorul-șef al mumok Viena.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Henkel CEE a acordat şi Premiul pentru Tineri Artişti din Austria, în valoare de 2000 de euro, lui Maureen Kaegi, care a impresionat juriul cu un portofoliu extins de lucrări folosind diferite tenici artistice.

Anca Benera & Arnold Estefan, câștigătorii preselecției locale din România, s-au numărat printre finaliștii ediției de anul acesta de la Viena.

 

Cei doi artiști români au câştigat competiția locală cu trei lucrări care au intrat apoi şi în faza de selecţie internaţională, la Viena –  Pacta sunt servanda, performance și video, The equitable principle, instalație mixed-media și Matter&History, foto-montaj și print.

Henkel CEE organizează Henkel Art.Award. din anul 2002 în cooperare cu organizaţia KulturKontakt Austria, competiţia adresându-se tinerilor artiști din Centrul și Estul Europei. Din 2009, competiţia a câştigat un partener de calibru – mumok – cel care acum oferă câștigătorului oportunitatea de a-și prezenta operele de artă într-o expoziție individuală în cadrul muzeului.

Informații suplimentare despre Henkel Art.Award. sunt disponibile pe internet la www.henkel.ro/Art Award sau la www.facebook.com/HenkelArtAward.

—-

Henkel CEE, cu sediul în Viena, operează în 32 de ţări din Europa Centrală şi de Est şi Asia Centrală. Henkel este un furnizor important de detergenţi, produse de curăţenie şi produse cosmetice, fiind lider pe piaţa produselor cosmetice pentru ingrijirea părului, pe piaţa adezivilor şi a tratamentelor pentru suprafeţe. În 2011, Henkel CEE a raportat vânzări de 2,809 miliarde Euro, având un total de 9.000 de angajaţi.

Henkel operează la nivel global cu mărci și tehnologii grupate în trei divizii: Laundry & Home Care, Henkel Beauty Care, Adhesive Technologies. Companie fondată în 1876, Henkel deține poziții fruntașe atât pe piețele destinate consumatorilor finali, cât și pe cele adresate clienților industriali, cu mărci de top precum Persil, Schwarzkopf și Loctite. Henkel are peste 47.000 de angajați la nivel global și a raportat în anul fiscal 2011 venituri de 15,605 miliarde EUR și un profit operațional ajustat de 2,029 miliarde EUR.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.