Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Artiști români la Festivalul Benzii Desenate de la Poznań, 9-11 mai

0

Institutul Cultural Român de la Varșovia este pentru prima dată partener al Festivalului Benzii Desenate de la Poznań, cel mai mare eveniment de gen din Polonia care oferă publicului toate evenimentele gratuit și care se încheie, în mod tradițional, cu Ziua Benzii Desenate Gratuite. În această zi creatorii oferă publicului fanzine cu tematică diversă și participă la sesiuni de autografe.

 

Organizatorul principal al Festivalului este Biblioteca Universitară din Poznań, singura biliotecă din Polonia care se ocupă în mod academic de banda desenată și deține cea mai amplă colecție din țară, însumând peste 15 000 de poziții.

În acest an, organizatorii și-au propus să pună accentul pe banda desenată din două țări, România și Germania. Programul Festivalului cuprinde mai multe elemente dedicate creației și creatorilor români. Publicul polonez va avea astfel posibilitatea să cunoască artiștii din România prin intermediul întâlnirilor, prezentărilor, expozițiilor, revistelor de bandă desenată, pregătite special pentru eveniment.

România va fi reprezentată la Festival de artiștii Xenia Pamfil, Adrian Barbu și Gabriel Rusu, care vor participa la o masă rotundă dedicată benzii desenate românești, la vernisajul expoziției Banda desenată din România 2019, vor lansa și dărui publicului un fanzin românesc, pregătit în limba polonă. Selecția artiștilor prezenți în fanzin îi cuprinde pe Maria Surducan, Ileana Surducan, Xenia Pamfil, Anna Júlia Benczédi, Adrian Barbu, Gabriel Rusu.

ICR Varșovia a colaborat la realizarea proiectului cu Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din Cluj-Napoca, din cadrul Universității „Babeş-Bolyai”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.