Amblyz – primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei ajung in Romania

0

Amblyz – primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei

În magazinul 8ik al Clinicii Ama Optimex

Magazinul 8ik din cadrul clinicii de oftalmologie Ama Optimex lansează pe piața românească Amblyz – primii ochelari electronici din lume pentru tratamentul ambliopiei, afecțiune oftalmologică ce apare la copii și nedescoperită la timp nu mai poate fi tratată niciodată.

Ochelarii electronici Amblyz - 1

Ambliopia sau „ochiul leneș” se manifestă prin vedere bună la un ochi și vedere mai slabă la celălalt. Pe măsură ce trece timpul, creierul se obișnuiește să primească informații numai de la ochiul puternic și îl exclude pe cel slab, într-o masură foarte mare sau definitiv. Astfel, ochiul slab nu mai este folosit. „Fără un tratament corespunzător, la timpul potrivit, ochiul mai slab nu va mai putea fi recuperat niciodată. În toate metodele de tratament, se acoperă ochiul bun sau se scade vederea acestuia prin diverse metode și copilul este forțat, pentru anumite perioade de timp în fiecare zi, să își folosească ochiul slab”, explică dr. Carmen Dragne, medic primar, specialist oftalmolog, Clinica Ama Optimex.

Ochelarii electronici Amblyz propun o modalitate complet diferită pentru tratamentul ambliopiei. Aceștia au un sistem electronic integrat care obturează automat ochiul bun, pentru un interval de 30 de secunde, forțând copilul să vadă cu celălalt ochi, mai slab. Sunt ușor de folosit, confortabili și estetici, iar copilul îi poartă ca pe oricare altă pereche de ochelari, fără să îi influențeze activitațile zilnice, precum celelalte metode de tratament.

Obturarea periodică a ochiului, la intervale regulate, aduce cateva beneficii importante pentru copil: nu necesită un program strict pentru administrarea tratamentului, este o formă de tratament mai comodă care facilitează vederea binoculară, creierul se obisnuiește astfel să primească informații de la ambii ochi. Copii sunt mult mai deschiși la această formă de tratament, ceea ce duce la rezultate mult mai bune.

Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produși de catre firma Xpand și au fost dezvoltați în colaborare cu medici oftalmologi și opticieni, în urma unor studii și cercetări îndelungate. În cazul în care este nevoie, se pot atașa lentile cu dioptriile potrivite. Ei sunt recomandați de către medicul oftalmolog, iar programarea electronică se face la început, de către optician. Ulterior, părinții trebuie să aibă grijă să îi încarce noaptea si să se asigure că sunt purtați de către copil în timpul zilei. Tratamentrul ambliopiei este recomandat să fie efectuat pană la vârsta de 6-7 ani, însă cu ochelarii Amblzy pot fi obținute rezultate și pană la vârsta de 10 ani.  Periodic, trebuie efectuate vizite la oftalmolog pentru monitorizarea rezultatelor.

Despre clinica de oftalmologie Ama Optimex

Înființată în 1991, clinica de oftalmologie Ama Optimex este un lider în oftalmologia privată din România și una dintre primele clinici private de oftalmologie din țară. Prof. Amarelia Filip și Conf. Dr. Mircea Filip, cărora li s-a alăturat mai târziu Dr. Andrei Filip, au dezvoltat o clinică modernă, prin introducerea unor tehnici și echipamente medicale de ultimă oră în România. Acum, Ama Optimex are o echipă formată din 10 medici oftalmologi, un medic anestezist si 11 asistente medicale, care tratează  peste 20.000 de pacienți anual și efectuează peste 3.000 de intervenții chirurgicale pe an. Prin profesionalism, dedicare și tehnologie avansată, echipa de specialiști ai Ama Optimex răspunde cu succes cerințelor pacienților,  punând accent pe siguranța, sănătatea și confortul acestora. Clinica oferă pacienților consultații, operații, intervenții chirurgicale și servicii moderne de optică medicală.

www.amaoptimex.ro

www.scapadeochelari.ro

www.cataracta.ro

www.facebook.com/amaoptimex

www.facebook.com/ScapaDeOchelari.ro

www.facebook.com/DoctorOftalmologAndreiFilip

https://www.facebook.com/cataracta.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.