Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a vizitat EFdeN 4C – Centrul de Cercetare a Condițiilor de Confort din România

0

Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm a vizitat luni, 18 aprilie 2016, prototipul EFdeN 4C- Centrul de Cercetare a Condițiilor de Confort din România, declarând că ‘’EFdeN reprezintă un exemplu de inovație și inginerie românească.’’

Proiectul a fost admirat de către oficialitățile americane, care au apreciat implicarea echipei pentru schimbarea pe care vor sa o aduca în domeniul eficienței energetice și a mediului înconjurător.

13063070_10156942850110454_817769241320561726_o
EFdeN a început odată cu Solar Decathlon 2014 de la Versailles, unde a reprezentat România si Europa de Est în cadrul competiției internaționale de case solare. Proiectul este unul de educație și cercetare românesc, cu o echipă alcatuită din studenți voluntari de la mai multe universităț. Aceștia au proiectat și construit o casă solară, sigură și confortabila, 100% electrică și prietenoasă cu mediul. După competiție, studenții au asamblat din nou casa, în cadrul Facultății de Inginerie a Instalațiilor, funcționând ca Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort ce este deschis publicului larg în fiecare joi (între orele 18.00-20.00) și duminică (între orele 12.00-16.00).

La eveniment au participat rectorii Universității Tehnice de Construcții București și Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, profesorii implicati, membrii echipei EFdeN, dar și reprezentanți ai companiilor care i-au susținut pe studenți și au discutat despre importanța unui astfel de proiect pentru societate și pentru universități ca și abordare practică pentru dezvoltarea personală și profesionială a studenților.

Logo EFdeN

Valoarea întregului proiect inițiat acum 3 ani, se ridică la aproximativ 1,3 milioane euro prin colaborarea cu peste 120 de companii private, 90% din sumă reprezentând materiale, produse și servicii și doar 10% contribuții financiare. Pentru viitor, EFdeN propune un plan de industrializare a prototipului, fapt ce ar duce la o scădere substanțială a prețului, pentru a se putea încadra astfel în programul Prima Casă.

În continuare echipa are foarte multe obiective, unul dintre ele fiind obținerea certificării Living Building Challenge, cea mai strictă certificare în ceea ce privește casele sustenabile, iar odată obținută, casa EFdeN ar deveni certificată ca fiind cea mai sustenabilă locuință din Europa. De asemenea EFdeN urmărește să participe si la următoarea ediție a competiției Solar Decathlon ce va avea loc in Dubai in 2018, precum și să demareze programe educaționale in domeniul sustenabilității, pentru companii și școlii și licee.

Detalii pe www.efden.org.

Declarație Ambasador: www.facebook.com/bucharest.usembassy/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.