Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Actrița Alina Șerban, premiată la Tallinn IFF Black Nights 2019 pentru rolul din pelicula „Gipsy Queen”

0

Actriţa şi regizoarea Alina Şerban a primit premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019 pentru rolul din lungmetrajul „Gipsy Queen” de Hüseyin Tabak, la cea de-a 23-a ediţie a festivalului, conform unui comunicat Mediafax

“Gipsy Queen” va fi difuzat în cinematografele din Austria din 6 decembrie

 

(foto: PÖFF BLACK NIGHTS FILM FESTIVAL)

 

Alina Șerban joacă în coproducția Austria/ Germania rolul lui Ali, o femeie curajoasă, mamă singură a doi copii, imigrantă, care luptă să le ofere copiilor șansa la o viață mai bună, câștigându-și existența din meciuri de box.

Pe lângă ‘Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină’, filmul “Gipsy Queen” a fost laureat și cu ‘Premiul Juriului Ecumenic’ în cadrul Festivalului Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019.

Pentru rolul său din “Gipsy Queen”, Alina Șerban a învățat limba germană și a luat lecții de box. Filmul conține o scenă de box care scrie istorie cinematografică – cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, fără cut. Regizorul Hüseyin Tabak a ales să folosească acest tip de scenă pentru a arăta greutatea atât fizică cât și emoțională prin care trebuie să treacă cineva în ring.

Gipsy Queen trailer: https://vimeo.com/314261364

Alina Șerban este actriță, dramaturgă si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Actrița și-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul „Singură la nunta mea/ Seule à Mon Mariage”. Filmul a fost selectat la Festivalul de la Cannes 2018, în programul ACID. Pentru acest rol, Alina Șerban a primit premiul pentru cea mai buna actriță la Festival International du Film de Femmes de Salé.

În prezent Alina Șerban lucrează la producția scurtmetrajului “Bilet de iertare”, debutul său ca regizoare de film, o producție Mobra Films, Untold Stories și Dinadins. Filmul face parte dintr-un proiect viitor de lungmetraj care spune povestea lui Dincă, sclavul rom care a schimbat cursul istoriei în Țările Române.

***

Pelicula “Gipsy Queen” are premiera în Viena pe 2 decembrie la cinematograful Stadtkino Wien, proiecția fiind sold-out.

Review-uri “Gipsy Queen”:Screendaily, Eye for Film

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.