Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Accor lanseaza „ALL Heartist Fund”, peste 70 de milioane de euro pentru răspuns la Covid -19

0

Răspuns la Covid 19

În ultimele trei săptămâni, criza s-a adâncit puternic, cu peste jumătate din populația mondială izolată și/ sau pusă sub carantină. Acest lucru a dus la o blocare a călătoriilor, a ieșirilor sociale și a divertismentului, ceea ce afectează semnificativ industria noastră. În prezent, peste jumătate din hotelurile sub brandurile Accor sunt închise, probabil peste două treimi în săptămânile următoare. O veste bună este confirmarea recuperării inițiale a pieței hoteliere chineze, cu îmbunătățiri ușoare ale ocupării și ale activității F&B.Deteriorarea bruscă a situației a determinat Grupul să întreprindă acțiuni drastice în cadrul operațiunilor sale globale. Aceste acțiuni sunt indispensabile pentru a limita impactul asupra veniturilor și a numerarului și sunt necesare pentru pregătirea recuperării post-criză. În aceste perioade fără precedent, Grupul este mai aproape ca niciodată de angajații, partenerii și comunitățile sale, oferind timp, resurse și acces la rețeaua sa locală și globală.

Măsuri de atenuare

Măsurile au fost puse în aplicare încă din februarie. Având în vedere situația, Grupul a decis să întreprindă acțiuni drastice, incrementale. În mod colectiv, acestea includ:- Interdicția de călătorie, înghețarea proceselor de recrutare, orarul redus și/ sau trecerea în șomaj tehnic. 

După consultarea cu principalii acționari ai Grupului, Accor a decis să aloce 25% din dividendele planificate – 70 de milioane de euro – pentru lansarea „ALL Heartist Fund”, un vehicul cu destinație specială pentru Covid -19.

Acest fond va ajuta, în general:

–       cei 300.000 de angajați ai Grupului, angajându-se să plătească cheltuielile de spitalizare legate de COVID-19 pentru cei care nu au asigurare socială sau asigurare medicală,

–       de la caz la caz, angajații plasați în șomaj tehnic, care trec prin mari dificultăți financiare;

–       de la caz la caz, partenerii individuali care se confruntă cu dificultăți financiare;

–       în plus, Grupul își va desfășura în continuare inițiativele de solidaritate pentru a sprijini profesioniștii din domeniul asistenței medicale de prim rang și organizațiile non-profit.

Această inițiativă reflectă ambiția Grupului și a acționarilor săi de a aduce o contribuție consistentă și semnificativă la inițiativele de solidaritate la nivel global, menite să sprijine actuala criză de sănătate și să răspundă nevoilor viitoare. Această decizie a primit sprijinul unanim al membrilor Consiliului, care au decis să-și reducă cu 20% onorariile de prezență, în beneficiul „ALL Heartist Fund”. În plus, Sebastien Bazin, președinte și CEO al Accor, va renunța la 25% din compensațiile sale, pe durata crizei. Echivalentul în numerar va fi, de asemenea, adăugat la fond.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.