Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AboutRo.com, site pentru turism cultural romanesc

0

AboutRo.com, primul site dedicat turismului cultural intern care te ajuta sa iti planifici calatoriile

Bucuresti, 21.03.2011: AboutRo.com, lansat chiar pe 1 Decembrie la sfarsitul anului trecut, reprezinta prima platforma online dedicata exclusiv turismului cultural în Romania. Avand o harta cu aproximativ 2300 de obiective turistice documentate, site-ul ofera posibilitatea crearii unui itinerariu personalizat, prin selectarea punctelor de interes.

Astfel, fara a fi nevoie de un cont de utilizator, orice persoana poate sa aleaga obiectivele pe care doreste sa le viziteze, sa se documenteze asupra lor si sa le includa intr-un traseu, ce ulterior poate fi printat. Interfata usor de folosit, design-ul curat si modul accesibil  de prezentare a informatiei, sunt caracteristici ce fac din AboutRo un instrument util si prietenos pentru orice utilizator.

Fiind disponibil si in limba engleza, site-ul se adreseaza in egala masura romanilor dornici sa redescopere frumusetile tarii  si  turistilor straini. Spre deosebire de alte site-uri de turism, AboutRo este orientat cu precadere spre aria turismului cultural romanesc, dorind sa aduca in atentia publica, pe langa obiectivele turistice deja populare, si atractii mai putin cunoscute sau amenintate.

Sub aspectul continutului, site-ul propune celor pasionati de turism cultural o rubrica cu evenimente locale (targuri si festivaluri traditionale), o rubrica de excursii in cadrul careia sunt prezentate diferite oferte de excursii in tara, si o rubrica de impresii, cuprinzand articole de calatorie.

AboutRo este disponibil in varianta beta, continuand sa se dezvolte atat la nivelul continutului, cat si la nivelul functiei de planificare:

„Intentionam ca pe viitor, functia de planificare sa includa componentele de cazare si transport si, de asemenea, o baza de opţiuni pentru locuri de luat masa, astfel incat sa acoperim toate aspectele unei calatorii. Totodata, obiectivul nostru pe termen lung este acela de ne transforma intr-un <<unificator>> in spatiul turismului cultural romanesc”, a declarat Razvan Ciuca, cofondator al proiectului.

Despre proiectul AboutRo.com

AboutRo a luat nastere la initiativa a doi tineri pasionati de calatorii, Razvan Ciuca si Andra Miloiu, ce au identificat absenta unui spatiu virtual in care sa fie centralizate toate informatiile necesare pentru planificarea unei excursii in Romania. Pentru a ajunge la varianta actuala a site-ului, a fost nevoie de aproximativ un an de zile si de  o echipa formată din sase persoane.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.