Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

800 de rezervări în primele șase luni pe Travlocals – platforma românească de booking

0
  • În doar șase luni, s-au înscris pe platforma Travlocals circa 100 de spații de cazare și experiențe turistice și au fost create peste 700 conturi de clienți;

  • Doar în luna mai au fost realizate 268 de rezervări și solicitări de rezervări, dintre cele peste 800 cumulate în cele șase luni;

  • 10% dintre unitățile de cazare sunt fully booked pentru perioada iunie – august și alte aproximativ 15% au toate weekendurile rezervate în perioada verii;

  • Cea mai lungă rezervare realizată prin intermediul platformei a fost de 9 săptămâni, iar cea mai mare sumă cheltuită într-o unitate de cazare a fost de 1968 de euro.

După jumătate de an de la lansare, rezultatele platformei de booking Travlocals sunt încurajatoare pentru un start-up din domeniul turismului, industrie grav afectată de pandemie. În cele șase luni de activitate, platforma Travlocals a reunit circa 100 de parteneriate: peste 70 de spații de cazare, din toate colțurile țării, de la cabane și case tradiționale, la căsuțe în copac și glampinguri şi peste 20 de experienţe turistice.

Radu Fusea, fondatorul Travlocals, a declarat că „turismul rural, autentic, este șansa relansării noastre, ca țară. Vestea bună e că schimbările încep deja să apară şi interesul pentru România este în continuă creştere. Deşi suntem abia în primele zile ale lunii iunie, 10% dintre unitățile de cazare sunt fully booked pentru perioada iunie – august și alte aproximativ 15% au toate weekendurile rezervate în perioada verii. Sunt cifre care nu pot decât să ne bucure şi să ne confirme că facem un lucru bun, atât prin intermediul Travlocals, cât și prin cel al blogului Wildventure – satelitul platformei, cu peste 3 ani vechime și care a depăşit recent un milion de vizite.”

Din cele 6 luni de activitate ale platformei, aproape jumătate s-au desfășurat sub auspiciile pandemiei. Cu toate acestea, platforma Travlocals și-a continuat creșterea. Astfel, dacă la începutul anului site-ul reunea puţin peste 30 de cazări, în momentul de față a ajuns la 72 de spații de cazare listate pe platformă, încă 10 pe lista de așteptare și 23 de experiențe autentice – de la tururi cu bicicleta în Roşia Montană, până la observarea bizonilor sau a urşilor, rafting, brunchuri la conac sau cursuri de olărit. Mai mult decât atât, peste 700 de persoane și-au creat cont pe platformă și au făcut peste 800 de rezervări și solicitări de rezervări, dintre care 268 doar în luna mai.

Ivo și Liliana, proprietarii Casei Maria, spun că „Travlocals a reușit să găsească și să selecteze cu atenție niște colțișoare de rai destinate turismului rural și ne bucurăm că suntem și noi parte din acest proiect. În ultimele șase luni, de când am început parteneriatul, numărul de rezervări ni s-a dublat și am beneficiat de o campanie de promovare foarte profi. Însă, cel mai important aspect este că acum reușim să ajungem la un public de calitate și pe aceeași lungime de undă cu noi, adică persoane care iubesc natura și liniștea”.


Tot în luna mai a fost făcută și o rezervare record, pentru 9 săptămâni. Este vorba despre un cuplu tânăr, cu un copil mic, care a ales să se izoleze într-un sat liniștit, la poalele munților Cozia. De altfel, cabanele moderne sunt și cele mai căutate cazări pe platformă, alături de căsuțele în copac si glampingurile.

Despre Travlocals

Lansată în decembrie 2019, Travlocals.com este prima platformă de booking ce reunește cazări și experiențe locale și rurale din România. Case tradiționale şi restaurate, conace vechi, cabane, căsuțe în copac, glampinguri și nu numai – toate se regăsesc pe site-ul Travlocals.com. Rezervările realizate prin intermediul platformei sunt necomisionate, realizându-se direct între client și gazdă și oferind astfel garanţia celui mai bun preţ.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.