Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

5.000 de euro, premiul oferit pentru cel mai bun proiect de sănătate la primul hackathon digital organizat de Alfasigma

0

București, 24 noiembrie 2020 Alfasigma, companie italiană, unul dintre principalii jucători de pe piața farmaceutică internațională, dă startul primului său hackathon complet digital, Alfathon, dedicat inovației și cercetării farmaceutice menite să îmbunătățească starea de sănătate a pacienților. Pentru intrarea în concurs participanții vor trebui să prezinte o idee inovatoare, un proiect de fezabilitate și un plan de dezvoltare pentru unul din domeniile anunțate. Înscrierile se fac gratuit, pe platforma www.alfathon.com, până luni, 30 noiembrie 2020. Participarea poate fi individuală, vârsta minimă fiind de 18 ani, sau în echipe formate din maximum cinci membri. Premiul cel mare, de 5.000 de euro, va fi alocat proiectului câștigător în martie 2021, finaliștii fiind selectați după analiza soluțiilor tehnologice depuse și evaluarea lor în vederea dezvoltării viitoare.

Alfaton este un hackathon digital organizat de Alfasigma cu sprijinul unora dintre cele mai prestigioase centre academice din Italia, respectiv Universitatea din Modena și Reggio Emilia și Universitatea din Bologna. Competiția se axează pe trei domenii: dezvoltarea unei forme farmaceutice inovatoare privind modul de eliberare a ingredientelor active, crearea unei platforme software/hardware pentru mai buna gestionare a pacienților cu encefalopatie hepatică și realizarea unei soluții tehnologice care să revoluționeze creșterea accesibilității pacienților cu o stare de sănătate precară la sfatul competent al farmacistului.

Primul domeniu presupune realizarea unei platforme de formulare „orală” pentru administrarea medicamentelor din clasa „moleculelor mari”, cu accent special pe proteine sau peptide sau pe fragmentele active de origine proteică.

A doilea domeniu vizează proiectarea unui instrument simplu, eficient și intuitiv în utilizare – un dispozitiv, o aplicație sau orice altceva în acest sens – care să permită un control mai bun al evoluției bolii și o îmbunătățire a calității vieții pacienților cu encefalopatie hepatică.

Al treilea domeniu are în centru rolul important jucat de farmaciști în consilierea pacienților lor. Participanții sunt invitați să propună proiecte fezabile pentru identificarea celor mai bune soluții tehnologice – aplicații, platforme, soluții software, rețele ad-hoc – gândite să faciliteze farmaciștilor o mai bună consiliere a pacienților vulnerabili.

În urma înregistrării, participanții vor fi invitați la câte un atelier cu experți dedicat fiecărui domeniu ales. Proiectele finale vor fi depuse pe parcursul lunii decembrie la comisia Hack, un juriu specializat urmând a alege cei trei finaliști care vor fi anunțați ulterior in vederea susținerii publice a lucrărilor lor. Toate proiectele ajunse în finală vor fi implementate cu sprijinul Alfasigma.

Pentru atingerea obiectivelor și dezvoltarea soluțiilor propuse, participanții vor primi pe parcursul concursului indicații și sfaturi utile din partea companiei.

Despre Alfasigma

Alfasigma este unul dintre cei mai importanți jucătorii de pe piața italiană a produselor farmaceutice, fiind o companie axată pe medicamente specializate, eliberate pe bază de rețetă, medicamente comercializate fără nevoia de prescripție medicală, nutraceutice și suplimente alimentare. Prin prisma portofoliului său, Alfasigma ajunge să fie prezentă și în multe zone terapeutice asociate îngrijirii primare. Compania fost înființată în 2015 prin fuziunea grupurilor Alfa Wassermann și Sigma-Tau, două dintre companiile farmaceutice cu tradiție din Italia. Alfasigma are o rețea complexă de distribuție pe toate cele cinci continente, fiind prezentă în 90 de țări din întreaga lume, având peste 3.000 de angajați la nivel mondial. Alfasigma înseamnă pasiune pentru produsele farmaceutice. Pentru mai multe informații despre Alfasigma, va rugăm vizitați: www.alfasigma.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.