Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

425 de oportunitati de voluntariat in Saptamana Nationala a Voluntariatului

0

Sute de oportunitati de voluntariat in Saptamana Nationala a Voluntariatului:                                                                                       Voluntariatul ne aduce impreuna!

Sarbatoarea anuala a voluntariatului se intoarce! O oferta de 425 de oportunitati de voluntariat isi asteapta voluntarii si vizitatorii in37 de judete din tara si din capitala, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2013 (13-19 mai). Activitatile de, pentru si despre voluntariat vor avea loc in spatii publice sau la sediile ONG-urilor si institutiilor organizatoare si sunt deschise publicului larg.

sigla_SNV_maimare

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. Anul acesta, SNV se afla la cea de-a doisprezecea editie si se desfasoara sub sloganul “Voluntariatul ne aduce impreuna!” Peste 170 de ONG-uri, institutii si grupuri informale de initiativa organizeaza concomitent actiuni de voluntariat si evenimente de promovare si celebrare a implicarii in comunitate prin voluntariat. Printre acestea se numara, anul acesta, si 87 de scoli si gradinite care organizeaza actiuni de voluntariat cu copiii, sub indrumarea profesorilor coordonatori. Judetele cu cele mai multe oferte de voluntariat in SNV 2013 sunt Constanta, Maramures si Prahova. Numarul estimativ de voluntari care vor fi implicati in urmatoarea saptamana este de peste 15.000; activitatile la care vor participa acestia vor veni in sprijinul a peste 100.000 de oameni din comunitate.

“De 12 ani sarbatorim cu pasiune voluntariatul in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, ca o recunoastere si o celebrare a bucuriei de a ajuta si de a fi impreuna alaturi de cei care au nevoie, o oportunitate de a face o schimbare in comunitatea in care traim prin implicarea directa in activitati de voluntariat.. Multumim tututor celor care contribuie la continuarea traditiei SNV. Observam ca, de la an la an, numarul scolilor si gradinitelor care organizeaza activitati este in continua crestere, iar acest fapt ne ofera certitudinea ca voluntariatul este un factor important in educatia tinerilor, care devin, astfel, tot mai implicati in comunitate.” (Carmen Marcu – Director Comunicare, Pro Vobis)

 

Activitatile SNV sunt initiate si derulate de catre partenerii locali ai evenimentului, care doresc astfel sa isi aduca aportul la rezolvarea problemelor comunitatilor lor, sa promoveze miscarea de voluntariat, sa atraga atentia presei, autoritatilor locale si a concetatenilor lor asupra voluntarilor si programelor de voluntariat pe care le deruleaza si asupra importantei implicarii in viata comunitatii prin voluntariat. Fie ca este vorba despre targuri de oportunitati de voluntariat sau despre campanii de informare, campanii si actiuni sociale, activitati de voluntariat public, dezbateri pe tema voluntariatului, activitati de igienizare sau reamenajare, colecte de carti, samd., SNV reuneste an de an un numar din ce in ce mai mare de participanti: voluntari, sustinatori, ONG-uri, scoli si gradinite, biblioteci, primarii, cluburi scolare si cluburi sportive sau grupuri informale. Ca in fiecare an, Pro Vobis, cu spijinul C.S. Mott Foundation, sustine partenerii locali SNV cu materiale promotionale, primii 100 de parteneri inscrisi primind tricouri cu insemnele SNV, pentru a fi folosite de voluntari in cadrul evenimentelor.

 

Noutatea editiei din acest an este faptul ca data de 17 mai, vineri, este dedicata Zilei Voluntariatului Corporatist si este afiliata evenimentului international Give & Gain Day 2013, initiat de BITC UK, care isi propune sa implice companii intr-o zi de actiune comunitara, impreuna cu diversi parteneri sociali. Un numar de 12 activitati care vor implica companii si angajatii acestora vor avea loc in data de 17 mai 2013, in diverse locatii din Romania.

 

Va invitam pe www.voluntariat.ro/snv pentru a afla detalii! Harta de la sectiunea Calendar este ghidul oportunitatilor de voluntariat oferite de partenerii locali SNV din fiecare judet – v a incurajam sa ii contactati pentru inscrieri si informatii!

***

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu parteneri locali si centre de voluntariat.   www.voluntariat.ro/snv 

saptamana voluntariatului 2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.