Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20.000 de euro pentru antreprenorii viitorului

0

20.000 de euro pentru antreprenorii viitorului: tinerii din toată țara își pot înscrie ideile la competiția Future Makers până pe 2 iunie

Tinerii antreprenori care vor să dezvolte afaceri inovatoare pot obține finanțare pentru a-și pune în practică ideile

București, 21 mai 2019 – Educație cu ajutorul teatrului și tehnologiei, biciclete din bambus sau un prototip care reciclează masele plastice acolo unde sistemul public de salubrizare nu ajunge sunt doar trei ideile câștigătoare ale primei ediții a competiției Future Makers. Tinerii din România sunt din ce în ce mai motivați de o carieră antreprenorială și de înființarea unor afaceri inovatoare, cu beneficii pentru comunitatea în care trăim și care să fie viabile în timp. De asemenea, studiile arată că mediul antreprenorial din România are nevoie de idei de afaceri îndrăznețe, care să facă față provocărilor unei lumi ce va fi dominată de tehnologie.

Future Makers este un program educațional de antreprenoriat adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani ce pune la dispoziție premii totale în valoare de 20.000 euro, incubare și mentorat pentru idei care propun soluții concrete de rezolvare la provocările pe care viitorul ni le pregăteşte. Competiția Future Makers se află la a doua ediție, iar tinerii din toată țara își pot înscrie ideile de business până pe 2 iunie pe www.futuremakers.ro.

Mirona Păun este marele câștigător în cadrul primei ediții Future Makers și este cea care a pus bazele proiectului Aventurile lui Tzitzi-Poc. Proiectul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani și își propune, ca prin arta teatrală și poveste, să creeze cadrul potrivit pentru ca cei mici să identifice emoțiile și să învețe să le gestioneze.

Future Makers ne-a pus în contact cu oameni minunați, de la care am învățat multe. Mentorul nostru, Adina Sandu ne-a devenit și partener, alaturi de Teatrul Recul, ce va deveni din toamnă locația noastră pentru spectacole. Este o comunitate care ne-a inspirat și din care ne face plăcere să facem parte”, spune Mirona Păun.

Marius Ciobanu, un alt tânăr care a câștigat finanțare în cadrul competiției Future Makers, a gândit o idee de afacere care să vină în ajutorul comunităților care nu au acces la soluțiile publice de reciclare. Astfel, el lucrează la realizarea unei mașini care să fie utilizată ca un înlocuitor al utilajelor folosite în industria maselor plastice.

În urma competiției Future Makers, am realizat al doilea prototip de mașină cu injecție, iar astăzi suntem aproape de finalizarea modelului final. Ca impact financiar, în momentul de față avem aproximativ 30.000 euro plus față de luna ianuarie 2019, dar și noi parteneriate cu firme din afara României, Camera de Comerț Timișoara, dar și universități precum Provadis School of International Management and Technology din Frankfurt”, spune Marius Ciobanu.

Sabin Dimian a fondat Veltra Bikes, singurul start-up românesc care produce 100% manual biciclete din bambus laminat. Veltra a trecut cu succes toate testele de siguranță şi a obţinut cel mai prestigios certificat din industria bicicletelor, ISO 4210, iar anul acesta și-au propus să producă între 60 şi 100 de biciclete pentru piaţa din România.

Pot spune că Future Makers a fost rampa de lansare, deoarece pe toată perioada programului am continuat să rafinăm şi să îmbunătăţim produsul. Totodată, experienţa dobândită în aceste luni de incubare au contat într-o proporţie destul de mare atunci când am fost acceptaţi în acceleratorul Climate-Kic”, spune Sabin Dimian.

Înainte de a se înscrie în competiție, tinerii au ocazia să participe la ateliere de antreprenoriat pentru a putea lucra la ideilor lor de business. În cadrul celei de-a doua ediții, Future Makers se întâlnește cu peste 2000 de tineri pasionați de antreprenoriat din peste 22 de orașe din România.

Calendarul următoarelor ateliere de antreprenoriat (înscrierile au loc pe website):

  • 22 mai – București, la Facultatea de Știinte Politice a Universității din București;

  • 24 mai – Brașov, la Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania din Brașov;

  • 30 mai – Târgu Jiu, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”.

***

Despre Future Makers

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub şi de Social Innovation Solutions.

Despre Social Innovation Solutions

Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și programe educaționale pentru tineri: Social Impact Award sau Future Makers.

Despre Global Shapers

Global Shapers este parte a unei rețele globale de tineri a World Economic Forum cu 368 de filiale, prezentă în 156 de țări pentru a susținute puterea acestora de agenți ai schimbării, pentru a-i conecta la inovații din întreaga lume, mai multe detalii pe www.globalshapers.org.

Mai multe detalii despre competiţie găsiţi pe www.futuremakers.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.