Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

19 noiembrie Ziua Mondială a Toaletei: Fundația We are Water avertizează că aproape un miliard de oameni nu au o toaletă acasă

0

19

• Accesul la o toaletă ar reduce numărul de atacuri împotriva femeilor și ar reduce absenteismul în rândul tinerelor de sex feminin cu până la 15%
• Accesul la o toaletă adecvată asigură condiții de trai mai bun, o igienă adecvată și sănătate îmbunătățită, dar mai ales demnitate – 40% din populația lumii nu are acces la o toaletă

București, noiembrie 2015 – Ziua Internațională a toaletei este sărbătorită pe 19 noiembrie.
„Egalitate, demnitate și legătura dintre violența de gen și accesul la facilități sanitare” este tema Zilei Mondiale a Toaletei din acest an, ce își planifică să aducă în prim plan violența sexuală asupra femeilor și fetelor cauzată de lipsa intimității.

Pentru a crește gradul de conștientizare privind lipsa de acces la condiții sanitare de bază în multe părți ale lumii, Fundația We are water desfășoară diverse activități pe plan internațional cu scopul de a oferi vizibilitate acestei probleme. Fundația profită de ocazie pentru a aborda provocarea internațională de a furniza condiții de salubritate pentru o viață mai sănătoasă, curată, la prețuri accesibile.

În secolul 21, încă există 2.400 milioane de oameni care nu au acces la instalații sanitare de bază. În prezent, 946 milioane de oameni sunt forțați să își facă nevoile fiziologice în aer liber, o cifră care este aproape la fel de mare ca și populația totală a continentului african (1.100 milioane), un număr cu un impact cu atât mai mare considerând că sunt mai multe persoane care dețin un telefon mobil.

Grupurile cele mai vulnerabile

Această problemă are un impact extrem asupra sănătății la nivel mondial. Un număr total de 842.000 de decese ar putea fi evitate în fiecare an dacă ar exista structuri adecvate de salubritate și igienă pentru toată lumea.
Aproximativ 1.000 de copii din jurul lumii cu vârste sub 5 ani mor în fiecare zi, din cauza bolilor diareice, apărute din cauza accesului limitat la apă potabilă și a igienei precare.

Grupul cel mai afectat este cel al femeilor și fetelor atât în planul sănătății, cât și al educației. Abandonul școlar în rândul adolescentelor ar fi redus cu 15% dacă ar avea acces la servicii de salubritate în școli, în timp ce numărul de violuri și agresiuni sexuale împotriva femeilor ar putea fi reduse în cazul în care acestea ar avea o toaletă în școală, acasă sau în apropierea lor.

Fundația We Are Water trage un semnal de alarmă cu privire la situația dificilă în care se află milioane de oameni din jurul lumii și marchează această zi prin diferite evenimente, care vor avea loc la Galeriile Roca de la Lisabona, Madrid, Barcelona și Londra, precum și în alte țări în care brandul Roca este prezent.

Printre subiecte ce vor fi discutate amintim de problemele de salubritate în orașe, arhitectura și canalizarea în India sau probleme legate de accesul la apă. Astfel, vor fi invitați profesioniști din industria arhitecturii și salubrității și celebrități proeminente, care își vor exprima punctul de vedere și propria perspectivă pe această temă.

Despre Fundația We are water

Fundația We are water are două obiective principale. Primul este de a promova sensibilizarea și încurajarea dezbaterii în rândul publicului și a organizațiilor cu privire la necesitatea de a crea o nouă cultură a apei, pentru a permite dezvoltarea echitabilă și gestionarea durabilă a resurselor de apă din lume. Al doilea este de a efectua o întreagă serie de acțiuni pentru a contracara efectele negative ale lipsei de resurse de apă adecvate. Domeniile de activitate ale fundației includ implicarea în infrastructură, educație, sănătate și cercetare, concentrate în zonele cele mai defavorizate ale lumii.
www.wearewater.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.