Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

150.000 de euro pentru a rezolva 5 provocări sociale din România!

0

Impact Hub Bucharest a facilitat accesul la o finanțare totală de 150.000 de euro pentru a rezolva 5 provocări sociale din România.

Cinci organizații care au propus soluții de impact pentru provocările încărcate pe platforma Social Challenges Innovation Platform, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cercetare și Inovare Horizon 2020, au câștigat finanțare de câte 30.000 EUR și mentorat timp de 6 luni din partea Impact Hub Bucharest.

Din cele șapte provocări adresate de organizații din România, cinci au primit propuneri de soluții inovatoare din partea unor actori locali sau europeni și beneficiază de sprijin financiar și de mentorat pentru a le implementa. Impact Hub Bucharest, partenerul național al Social Challenges Innovation Platform, va asigura susținerea organizațiilor și se va monitoriza punerea în aplicare a soluțiilor alese.

Cele cinci parteneriate încheiate sunt:

O nouă provocare a fost încărcată în runda 3 pe Social Challenges Innovation Platform de către Asociația AllGrow și se adresează celor care au experiență în storytelling, design și social media, cu ajutorul cărora să promoveze o metoda de design thinking în educație. Mai multe detalii sunt disponibile aici. Și de această dată, finanțarea pe care o poate primi soluția câștigătoare este de 30.000 de euro și sprijin din partea Impact Hub Bucharest. Termenul limită până la care pot fi trimise soluții este 15 iulie.

În plus, Social Challenges Innovation Platform găzduiește și un proiect bazat pe un parteneriat Impact Hub – Programul European pentru Integrare și Migrație și prin care se dorește găsirea de soluții pentru provocările cu care se confruntă migranții și care beneficiază de finanțare pentru a fi implementate. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.