Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 noiembrie: Ziua împăduririi naţionale

0

Hai să plantăm şi anul acesta în cât mai multe judeţe ale ţării, într-o singură zi!

În data de 12 noiembrie,  „Plantăm fapte bune în România” îi invită la acţiune pe toţi cei care vor să se implice în cadrul  campaniei Plantăm! Îngrijim! Împădurim!

12-noiembrie

Pentru al şaselea an consecutiv, „Plantăm fapte bune în România”  va organiza acţiuni de împădurire cu ajutorul voluntarilor, pe terenuri publice neproductive aflate în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau  în pericol de deșertificare.

„Să ne punem în calendar ziua de 12 noiembrie 2016 ca ziua de împădurire națională cu voluntari. În al doilea weekend din luna noiembrie plantăm cel puțin câte un arbore, fie pe plantațiile oficiale ale inițiativei noastre,  fie în propriile curți, grădini sau într-un spațiu public – însă numai pe baza unei aprobări din partea autorităților locale. Strângeți-vă familia, prietenii, colaboratorii sau vecinii pentru a planta fiecare câte un arbore pe 12 noiembrie!”, îndeamnă Liana Buzea, fondatorul iniţiativei.

Peste 43 de hectare vor fi împădurite (fie  plantări noi, fie completări ale zonelor în care s-a acţionat în primăvară sau în toamna anului trecut) în următoarele judeţe:

 • Buzău, localitatea Boboc
 • Călăraşi, localitatea Jegălia
 • Constanţa, localitatea Peştera
 • Dolj, localitatea Greceşti
 • Giurgiu, localitatea Gostinari
 • Harghita, localitatea Mereşti
 • Iaşi, localitatea Leţcani
 • Teleorman, localitatea Siliştea Gumeşti
 • Timiş, localitatea Utvin

Dacă vrei să participi la cel mai mare împădurire cu ajutorul voluntarilor şi să fii parte din echipă, iată ce ai de făcut:

 • Alegi dacă vrei să te implici doar pe 12 noiembrie, ca voluntar plantator sau şef de parcelă sau ca membru permanent al echipei organizatorice din zona ta
 • Ne scrii la adresa voluntar@plantămfaptebune.ro şi ne comunici care este opţiunea ta
 • Le spui prietenilor tăi despre eveniment şi îi inviţi pe toţi alături de noi
 • Ne ajuţi cu distribuirea informaţiilor despre acţiunile noastre

Pe site-ul www.plantamfaptebune.ro găseşti informaţii despre ce înseamnă ziua de plantare, care sunt realizările noastre şi ce proiecte derulăm.

Acţiunea din 12 noiembrie este realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Pune în calendar al doilea weekend din noiembrie, ca fiind data în care vei schimba în bine soarta pădurilor din România.

Vom reveni cu lista completă a judeţelor şi localităţilor, precum şi cu alte informaţii despre acţiune la începutul lunii octombrie.

 

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.