Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 antreprenoare au fost acceptate în programul Empowering Women in Agrifood

0

45 de antreprenoare s-au înscris pentru a dezvolta idei de afaceri în sectorul agroalimentar în programul Empowering Women in Agrifood. Programul dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest oferă celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking și posibilitatea de a primi finanțare de până la 10.000 euro.

Cele 10 antreprenoare selectate în program sunt:

 • Ana-Maria Chirilă – Produse eco din fructe și legume, ce oferă consumatorilor o alimentație sănătoasă, pregătită după rețete tradiționale.
 • Brîndușa Bîrhală – Produs alimentar sub formă de pastă tartinabilă de legume de frunze, dar și plante comestibile binecunoscute din flora spontană, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.
 • Carmen Amarandei – Bomboane de ciocolată vegane, folosind ingrediente din agricultura bio, destinate consumului alimentar, dar și cu diverse proprietăți și acțiuni fiziologice.
 • Cosmina Dinu – Microfermă pilot de creștere a puilor de carne într-un sistem de management holistic, american, care implică „pășunarea” acestora.
 • Ibolya Oprea – Platformă digitală care oferă soluții de nutriție inteligentă: planuri nutriționale personalizate, psihonutriție și educație nutrițională.
 • Ioana Tudor – Servicii de consiliere și promovare a produselor tradiționale specifice Transilvaniei, realizate în mici gospodarii, în special de către femei.
 • Isabela Spătaru – Workshop-uri de gătit pentru adulți și copii, în care vor fi promovate produsele producătorilor locali, creând astfel un micro sistem local prin care fiecare parte câștigă.
 • Raluca Stoica – Kit pentru grădinărit ce conține cele necesare pentru crearea unui pat pentru legume și un îndrumar care să descrie etapele instalării, dar și îngrijirii plantelor, ce poate fi amplasat atât în grădini, cât și pe balcon sau pe terase.
 • Simona Rotaru – Serviciu de închiriere a diferite suprafețe de teren urban, unde clienții pot cultiva legume/ fructe sănătoase și, în același timp, oferi copiilor posibilitatea unor experiențe autentice în natură.
 • Stela Dinică – Produse gluten free, potrivite în diete sănătoase, diete antiinflamatoare, mod de viață pentru alergicii și intoleranții la gluten, pentru sportivi, pentru acele persoane ce doresc stil de viață sănătos.

În cadrul programului antreprenoarele se vor întâlni cu 10 mentori pregătiți să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor și a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt:

 1. Cezar Nourescu – Fondator, CBNagro.tech
 2. Romeo Vasilache – Director executiv, Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii
 3. Mircea Vădan – Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups
 4. Carmen Ciobanu – Director de programe, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca
 5. Cristina Chiriță – Expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems, UEFISCDI
 6. Mihai Mihu – Project Manager, Mall Țărănesc
 7. Anca Fîrtat – CEO, Sunday Bagels&Coffee, Fondator Sunday Bites
 8. Ștefania Cristescu – Director Marketing și Comunicare, Patria Bank
 9. Stelian Burduhos – Fondator, HORECA LAND ROMANIA
 10. Mădălina Cocan – Marketing Manager, Lăptăria cu caimac

Ce urmează?

Antreprenoarele vor participa la 4 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumătăți a anului, din iulie până în decembrie 2020:

 • Eveniment de prezentare a programului – 1 iulie
 • Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 6 iulie
 • Workshop de business – septembrie
 • Eveniment de pitching și networking – decembrie

Participantele vor avea posibilitatea de a câștiga până la 10.000 EUR, de a descoperi alte programe EIT Food, precum și acces la investitori, business angels și cooperative, care o să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de femei antreprenor din 5 țări europene (Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia) și este implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood/.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate din România, în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborativ și pentru echipe în 3 spații din capitală, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu spații de cowork și comunități de business și antreprenoriat în peste 110 de locații de pe 5 continente.

Despre EIT Food

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.