Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Personalitati cu handicap care au influentat istoria”, o carte despre potentialul si performantele oamenilor cu dizabilitati

0

Fundatia Licinium anunta cu bucurie lansarea cartii de colectie „Personalitati cu handicap care au influentat istoria”, o carte realizata cu sprijinul companiei Inspire Business. Lansarea a avut loc in cadrul Galei „Investiti in potential”, aflata la a doua editie, la Rin Grand Hotel, alaturi de reprezentanti din companii, presa si colaboratori Licinium.

Cartea cuprinde biografiile a 100 de personalitati cu handicap care, de-a lungul vremii, au influentat istoria si povesti ale tinerilor cu potential din Romania care au reusit sa atinga performanta in activitatea lor, in ciuda dizabilitatilor lor. Bencze Marta Iozefina, autoarea cartii, ea insasi persoana cu deficiente, a impartasit din munca si implicarea emotionala din spatele acestui concept, invitandu-ne sa descoperim puterea si curajul pentru a ne depasi limitele.

In cadrul Galei „Investiti in potential” au fost premiate persoanele cu handicap care au excelat in 2011 in diferite domenii de activitate (sport, educatie, arta, cultura etc.). S-au acordat si premii speciale in semn de apreciere a persoanelor care au reprezentat un sprijin pentru persoanele cu handicap in decursul anului. In aceasta categorie s-au inscris: doamna Ministru Sulfina Barbu, Transelectrica, Fundatia Vodafone, Vasile Stoica, Mihai Nesu si Lucian Bute. Festivitatea de premiere a cuprins si cateva momente artistice prezentate de persoane cu handicap si persoane valide.

Inspire Business, desemnata cel mai implicat partener al fundatiei, incurajeaza si sustine initiativele care pornesc de la valori comune, in care cu totii credem precum respect, responsabilitate si bunatate prin care contribuim, fiecare dintre noi, la bunastarea societatii, a oamenilor din jurul nostru.

Puteti face un prim pas achizitionand cartea „Personalitati cu handicap care au influentat istoria” sau alaturandu-va proiectelor Fundatiei Licinium.

Pentru mai multe informatii, accesati  site-ul www.licinium.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.