Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Aici Bilbao” inceputul unei prietenii…

1

Am primit de curând un link interesant pentru un site / un blog scris despre România dar de către o persoană care abia acum învață … limba română! Este vorba de un locuitor din Bilbao care propune prin blogul său o punte de legătură (electronică) pentru români cu Țara Bascilor. Redăm în continuare câteva cuvinte de pe blogul bilbaoromania.blogspot.com

„Din Bilbao, in Tara Bascilor, pe 29 August m-am hotarat sa fac acest blog bascoromânesc, dedicat crearii unui spatiu Bilbao–România în Internet. Un spatiu unde românii care traiesc aici, bascii, sau oricine, sa poata întalni referinte culturale, informatii, frumuseti si lumini românesti.

Voiam sa-i fac pe români sa simta nu doar ca sunt bineveniti în mica mea tara, ci si ca cineva de aici care cunoaste relativ putin România si cultura româna poate intreprinde o calatorie care merita sa fie urmata.

”Aici Bilbao” se naste cu obiectivul de a-i face pe românii din Bilbao sa simta ca cineva de aici vrea sa cunoasca România si ca gaseste multe comori in ea. Si daca un român se simte fericit când percepe pasiunea mea, atunci obiectivul meu central e atins.

Efectiv, este ca prin aceasta satisfactie a prietenului vizitator român, eu prind putere sa continui cautarea si sa continui sa-i atrag pe ai mei si, cine stie, poate de fiecare data mai multa lume, catre o apropiere culturala de tot ce e românesc, cu sinceritate si din pura si simpla românofilie.

Da, ”Aici Bilbao” este începutul unei prietenii…

Desde Bilbao, en el País Vasco, el 29 de agosto pasado decidí abrir este blog dedicado a crear un espacio Bilbao-Rumania en la red, vascorrumano. Donde los rumanos que viven aquí, los vascos, la gente de cualquier otro lugar, pudieran encontrar referencias culturales, información, belleza y luz rumanas.

Quería hacer sentir a los rumanos que no sólo son bienvenidos en mi pequeño país, sino que alguien de aquí que conoce relativamente poco Rumania y la cultura rumana, puede emprender un viaje que merece la pena de ser seguido por unos y por otros.

„Aici Bilbao” nace con el objetivo de hacer sentir a los rumanos de Bilbao que alguien de aquí quiere conocer lo suyo, Rumania, y que encuentra tesoros en ella. Y si un rumano se siente feliz al percibir mi deslumbramiento, entonces mi objetivo central se está cumpliendo.

En efecto, a través de esa satisfacción del amigo visitante rumano, yo cojo fuerza para seguir buscando y para seguir atrayendo a mi gente y, quién sabe, quizá cada vez a más gente, hacia una aproximación cultural a lo rumano desde la sinceridad y por pura y simple rumanofilia.
Sí, „Aici Bilbao” es como el principio de una amistad…”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.