Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poveştile copiilor de la sate se văd la „Dăruieşte Românie”, duminică, de Ziua Românilor de Pretutindeni. Ediţie specială la TVRi, în parteneriat cu World Vision România

0
  • În cadrul emisiunii va fi lansată campania de promovare a programului „Vreau în clasa a 9-a” al Fundaţiei World Vision România, cu scopul susţinerii educaţiei copiilor din comunităţi sărace

  • Emisiunea „Dăruieşte Românie” devine Ambasador al Copiilor de Pretutindeni, pe parcursul mai multor ediţii.

Bucureşti, 28 mai. Fundația World Vision România și TVR Internațional anunță lansarea unei campanii de promovare a programului “Vreau în clasa a 9-a pentru a-i ajuta pe copiii din medii defavorizate din mediul rural să meargă la liceu.

Astfel, TVR Internaţional difuzează, duminică, 30 mai a.c, ora 21.00 – de Ziua Românilor de Pretutindeni, o ediţie specială a emisiunii „Dăruiește Românie!”, care va prilejui întâlniri cu artişti îndrăgiţi. Zoli Toth, care va susţine un moment inedit, de percurţie, alături de copii din proiectul „Cantus Mundi”, Sanda Ladoşi, Mike Godoroja şi Magicianul Vlad Grigorescu se vor afla printre invitaţii speciali.

În această ediţie, va fi lansată o campanie de promovare a programului educaţional „Vreau în clasa a 9-a”, care îşi propune să sprijine, cu ajutorul românilor de pretutindeni, educaţia copiilor proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, prin strângerea de fonduri pentru burse lunare acordate pentru continuarea studiilor de liceu. TVR Internaţional va reflecta acest program în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, pe parcursul mai multor ediţii difuzate sub genericul „Dăruieşte Românie! Ambasador al copiilor de pretutindeni”.

Suntem onoraţi şi bucuroşi să fim parte a acestui proiect educaţional, care încurajează şi susţine tânăra generaţie. Copiii sunt darul cel mai de preţ, cei în care avem datoria să investim şi pe care trebuie să-i ocrotim”, declară Carmen Târnoveanu, prezentatoarea emisiunii „Dăruieşte Românie!”. „Îi invităm alături de noi pe românii de pretutindeni, pentru că viitorul nostru depinde de educaţia copiilor de astăzi”, adaugă Carmen.

Ne-am îndreptat speranțele către TVR Internațional știind că publicul acestui post, respectiv românii din afara granițelor, este totodată și unul dintre susținătorii programelor noastre de ajutorare a copiilor din comunitățile defavorizate de la sate”, declară Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România. „Suntem încântați de deschiderea pe care am întâlnit-o din partea TVR pentru a le oferi cât mai multor copii merituoși, dar săraci, o șansă în plus la educație, pentru a rupe cercul vicios al sărăciei în care se zbat, de generații întregi, prea multe familii din mediul rural. Suntem convinși că grație acestui parteneriat vom reuși să ajutăm și mai mulți copii”, încheie Mihaela Nabăr.

În fiecare ediție a emisiunii „Dăruiește Românie!”, telespectatorii vor avea ocazia să cunoască câte un bursier al acestui program şi povestea lui de viaţă şi să îi revadă pe unii dintre ambasadorii Vreau în clasa a 9-a”, cunoscute personalități din televiziune și lumea artistică.

De asemenea, TVR Internaţional va prilejui întâlniri ale acestor copiii cu români de succes din diaspora, care le pot deveni mentori .

Conturile şi toate informaţiile necesare pentru donaţii de regăsesc pe site-ul Fundaţiei World Vision România: https://worldvision.ro/implica-te/proiecte-fundraising/campanie-vreauclasa9a-a-meritat/. În plus, oricine îşi doreşte să se implice şi să doneze o poate face printr-un SMS la 8845 cu textul LICEU (cost 2 euro).

Lansat în urmă cu 12 ani de Fundaţia World Vision România, programul „Vreau în clasa a 9-a” îi ajută pe copiii lipsiți de posibilități materiale de la sate oferindu-le burse lunare care acoperă nevoi de bază, precum și participarea la programe de meditații, consiliere vocațională, programe de internship , activități de mentorat și activități culturale. În acord cu misiunea sa publică, canalul internaţional al Televiziunii Române încurajeaza şi susţine, astfel, accesul la educaţie al copiilor harnici şi talentaţi, cu rezultate şcolare bune, dar care au neşansa de a proveni din comunităţi sărace. Susţinând educaţia, susţinem împreună viitorul copiilor români de pretutindeni şi viitorul României.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 22 județe.

World Vision România crede în dreptul la șanse egale pentru copiii de la sate și de la oraș și de aceea în comunitățile rurale unde este prezentă desfășoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung, cu focus pe educație și reducerea abandonului școlar, sănătate și protecția copilului, agricultură și dezvoltare rurală, angajament civic și creștin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiții de viață mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunității în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităților și a membrilor acestora pentru a realiza o viață împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

http://blog.worldvision.ro/

Despre TVR Internaţional

TVR Internaţional este singurul post tv destinat vorbitorilor de limbă română din străinătate.

Telespectatori sunt români care interferează cu diferite tipuri de cultură, religie şi civilizaţie, dar pe care îi reuneşte o trăsătură comună: interesul pentru România. Canalul TVR Internaţional îi informează în legătură cu ce se întâmplă în ţara de origine, printr-o selecţie de programe premium româneşti, precum şi prin producţii proprii dedicate lor.

Canalul TVR Internaţional, înfiinţat prin Legea nr. 41/1994, a fost lansat pe 1 Decembrie 1995 şi transmite, 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti.

Grila TVR Internaţional este configurată astfel încât să asigure conectarea românilor din Europa, America de Nord, Nordul Africii, Australia şi Noua Zeelandă, la actualitatea politică, socială, economică şi culturală din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.