Peste 80 de seniori au beneficiat de atelierele gratuite organizate de Asociația Zi de Bine la Centrul Comunitar Zi de Bine din București, în cadrul proiectului „NEpierdute”, iar numărul este în creștere. Pe parcursul lunii martie, au fost organizate peste 30 de ateliere, precum ateliere de dans și yoga, lucru manual, cursuri de limba engleză și de croitorie, kinetoterapie, pictură, prim-ajutor, activități de reconectare și petrecere a timpului liber. De asemenea, „Caravana cu Medici” le-a oferit seniorilor consultații medicale și analize de bază, gratuit. În plus, 46 de beneficiari au vizitat Palatul Mogoșoaia și au avut parte de bucate delicioase, pregătite special pentru ei de Chef Răzvan Alexandru.
Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin.
Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică pentru anul 2023, în România sunt peste 3,7 milioane de persoane care au vârsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au rămas singure, și-au pierdut deja partenerii, au divorțat sau nu s-au căsătorit niciodată.
„Eu am participat la mai multe astfel de activități, organizate de diverși, dar pentru mine Zi de BINE este în top pentru că aici mă simt respectată și întodeauna plec cu o stare de bine, după orice activitate. Aici simt că într-adevăr cineva are grijă de noi, nu doar bifează lucruri,” a declarat una dintre senioarele care frecventează Centrul și care și-a adus și alte prietene în program.
Atelierele au loc la Centrul Comunitar Zi de Bine, aflat pe strada Uranus, numărul 150, etaj 1, București, iar seniorii interesați încă pot suna la numărul de telefon 0725 565 375, pentru că programul va continua până la finalul acestui an.
„Bătrânețea este o călătorie plină de provocări și schimbări, iar uneori, poate părea copleșitoare. Cu toate acestea, la Centrul Comunitar Zi de BINE ne-am angajat să transformăm această călătorie într-o experiență plină de bucurie, învățare și conexiune pentru seniorii noștri. Cu ajutorul activităților și atelierelor, oferim seniorilor oportunitatea de a recâștiga vitalitatea și entuziasmul pentru viață. De la învățarea limbilor străine la dans, de la picnicuri în aer liber la discuții constructive cu prieteni noi, ne străduim să le oferim un mediu care să le reamintească un lucru important, și anume că viața nu se oprește odată cu pensionarea,” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.