Peste 80 de seniori au beneficiat de atelierele gratuite organizate de Asociația Zi de Bine la Centrul Comunitar Zi de Bine din București, în cadrul proiectului „NEpierdute”

0

Peste 80 de seniori au beneficiat de atelierele gratuite organizate de Asociația Zi de Bine la Centrul Comunitar Zi de Bine din București, în cadrul proiectului „NEpierdute”, iar numărul este în creștere. Pe parcursul lunii martie, au fost organizate peste 30 de ateliere, precum ateliere de dans și yoga, lucru manual, cursuri de limba engleză și de croitorie, kinetoterapie, pictură, prim-ajutor, activități de reconectare și petrecere a timpului liber. De asemenea, „Caravana cu Medici” le-a oferit seniorilor consultații medicale și analize de bază, gratuit. În plus, 46 de beneficiari au vizitat Palatul Mogoșoaia și au avut parte de bucate delicioase, pregătite special pentru ei de Chef Răzvan Alexandru.

Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică pentru anul 2023, în România sunt peste 3,7 milioane de persoane care au vârsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au rămas singure, și-au pierdut deja partenerii, au divorțat sau nu s-au căsătorit niciodată. 

„Eu am participat la mai multe astfel de activități, organizate de diverși, dar pentru mine Zi de BINE este în top pentru că aici mă simt respectată și întodeauna plec cu o stare de bine, după orice activitate. Aici simt că într-adevăr cineva are grijă de noi, nu doar bifează lucruri,” a declarat una dintre senioarele care frecventează Centrul și care și-a adus și alte prietene în program.

Atelierele au loc la Centrul Comunitar Zi de Bine, aflat pe strada Uranus, numărul 150, etaj 1, București, iar seniorii interesați încă pot suna la numărul de telefon 0725 565 375, pentru că programul va continua până la finalul acestui an.

„Bătrânețea este o călătorie plină de provocări și schimbări, iar uneori, poate părea copleșitoare. Cu toate acestea, la Centrul Comunitar Zi de BINE ne-am angajat să transformăm această călătorie într-o experiență plină de bucurie, învățare și conexiune pentru seniorii noștri. Cu ajutorul activităților și atelierelor, oferim seniorilor oportunitatea de a recâștiga vitalitatea și entuziasmul pentru viață. De la învățarea limbilor străine la dans, de la picnicuri în aer liber la discuții constructive cu prieteni noi, ne străduim să le oferim un mediu care să le reamintească un lucru important, și anume că viața nu se oprește odată cu pensionarea,” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

În cadrul proiectului „NEpierdute”, toate persoanele înscrise în program au parte de excursii tematice, ieșiri în aer liber și mișcare, ateliere de lucru manual sau limbi străine, seri de poezie și dans.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține proiecte sociale în fiecare lună și  încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru aceastea.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor. 

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.   

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.