Opt ani de Code for Romania

0

1 aprilie 2024. De opt ani, împreună cu voi, Code for Romania construiește o Românie mai bună. De opt ani, împreună, transformăm improbabilul în realitate.

Într-o țară prea convinsă că nu se poate, am arătat în acești ani împreună că de fapt PUTEM.

1 aprilie 2024.
De opt ani, împreună cu voi, Code for Romania construiește o Românie mai bună. De opt ani, împreună, transformăm improbabilul în realitate.
Într-o țară prea convinsă că nu se poate, am arătat în acești ani împreună că de fapt PUTEM.

Că PUTEM cu greu, dar PUTEM doborî percepțiile și practicile care îndepărtează de prea mult timp statul de societatea civilă.
Că PUTEM lucra împreună în serviciul public.
Că PUTEM în România construi infrastructură.

Infrastructura Binelui pe care o construim de opt ani încoace are astăzi peste 60 de soluții critice fără de care nu ne mai putem imagina România.

Această Infrastructură a Binelui va avea grijă de România și în acest an datorită vouă, celor care o sprijiniți prin donațiile voastre și prin sutele de ore de voluntariat ale comunității Code for Romania, așa cum a făcut-o până acum pentru peste 20 de milioane de beneficiari.

Patru rânduri de alegeri vor fi și în acest an observate prin Monitorizare Vot și transparentizate prin Vot diaspora și Rezultate Vot. Mii de ONG-uri își pot continua și în 2024 misiunea datorită fondurilor strânse de la fiecare dintre voi prin Redirectioneaza.ro și își vor accelera impactul prin soluțiile create de noi pentru ei și pentru o Românie mai bună. Zeci de mii de persoane vulnerabile au și în acest an access la o rețea de sprijin solidă și în creștere, de la asistență pentru cei care suferă de stres posttraumatic până la acces la servicii medicale critice, sau șansa la o educație mai bună.

Toate acestea formează Infrastructura Binelui pe care o construim zi de zi și pe care o ținem în priză cu ajutorul fiecărui SMS cu textul PUTEM trimis de voi la 8864, cu ajutorul fiecărei donații din partea voastră.

Iar din acest an Infrastructura Binelui ajunge din România în toată lumea. Viziunea aceasta se cheamă Commit Globalprima organizație globală pornită din România pe coloana vertebrală a Code for Romania. O cruce roșie digitală pornită din România, organizația care asigură gratuit sistemele informatice necesare asistenței umanitare, managementului dezastrelor, protecției drepturilor omului și a grupurilor vulnerabile. De la un ONG către alte zeci de mii de ONG-uri, pentru ca milioane de oameni în situație critică să primească ajutorul de care au nevoie, la timp, oriunde în lume.

Iar rezultatele se văd deja, din Ucraina până în Mexic. Ultimele alegeri din Polonia au fost monitorizate independent de către societatea civilă poloneză folosind Monitorizare Vot. În iunie, facem din nou ceva fără precedent: societatea civilă din întreaga Uniune Europeană va monitoriza alegerile europarlamentare prin același sistem construit în România. Implementăm infrastructura umanitară în Armenia și în Orientul Mijlociu. În Moldova, Georgia, Olanda și Franța, ONG-urile au început deja să utilizeze soluții cheie din Infrastructura Binelui, iar acum lucrăm cu multiple coaliții de organizații din Africa pentru a le asigura același sprijin.

Pentru prima oară în istorie o organizație românească convinge cei mai importanți actori globali de viziunea și capacitatea sa de a schimba nu doar România, ci de a schimba lumea în bine.

Pentru prima oară în istorie, o lume mai bună este construită în România. Nu ca excepție, ci ca proiect de țară pornit din societatea civilă.

Ziua aceasta nu este ziua Code for Romania, este ziua sutelor de eroi discreți din comunitatea noastră și din ONG-urile partenere care zi de zi își fac treaba în serviciul public cu plus de măsură și care au făcut posibil prin sacrificiu personal tot ce am construit împreună și tot ce vom construi de acum încolo.

La fel ca de opt ani încoace, PUTEM, dar putem doar împreună.

Suntem 3000 de oameni care am înțeles că noi
suntem cei pe care i-am tot așteptat.
Avem nevoie de încă 3000 de oameni
care nu mai vor să aștepte.
3000 de oameni care sunt gata să ni se alăture
cu o donație de 4 euro pe lună.
Trimite cuvântul PUTEM prin SMS la 8864 și
donează 4 euro lunar către Code for Romania
sau invită pe cineva să facă asta.
Noi suntem cei pe care i-am tot așteptat.

#PUTEM3000”

Code for Romania, organizație non-guvernamentală din România, este cea mai mare organizație de tehnologie civică din lume, cu o comunitate de peste 3.000 de ingineri voluntari. Din 2016 identifică probleme sociale sistemice și generalizate și construiește pro bono infrastructura digitală de care România are mare nevoie. Misiunea organizației este să ajute la rezolvarea cât mai multor probleme sociale prin intermediul tehnologiei. Până acum, Code for Romania a dezvoltat peste 60 de soluții digitale vitale pentru România, inclusiv infrastructura digitală pentru gestionarea crizei Covid-19 și a crizei refugiaților din Ucraina. Aceste soluții au sprijinit până acum peste 20 de milioane de oameni.

https://www.code4.ro/ro/doneaza

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.