Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TECUCI: Concurs de jurnalism pentru elevi de liceu

0

Regulamentul Concursului interjudeţean de jurnalism
„Pamfil Şeicaru ” – ediţia a IV-a

tecuci

Casa de Cultură a Municipiului Tecuci în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi organizează în ziua de 18 aprilie 2016, editia a IV-a Concursului interjudeţean de jurnalism „Pamfil Şeicaru”. Manifestarea se impune ca o strategie de implicare în mod responsabil şi competitiv a elevilor de liceu în procesul de educaţie, inclusiv prin exercitarea unuia dintre drepturile fundamentale ale omului, anume acela de a gândi şi a se exprima liber.

Obiective generale:

– Dezvoltarea spiritului competitiv la nivel comunicaţional, într-o societate concurenţială;
– Stimularea scrierii publicistice şi dezvoltarea lecturii critice a presei;
– înglobarea fenomenului jurnalistic în activitatea cotidiană a instituţiilor de învăţământ;
– încurajarea activităţii publicaţiilor şcolare;

Obiective specifice:

– Participarea elevilor cu materiale personale organizate pe două genuri jurnalistice: reportaj şi interviu;
– Implicarea în exerciţiul jurnalistic, stimularea şi promovarea creaţiilor jurnalistice ale elevilor;

Descrierea detaliată a Concursului:

A. Etapa preliminară.

Această etapă constă în înscrierea materialelor în concurs. Sunt invitaţi să participe elevi de liceu, care vor realiza în acest scop un interviu şi un reportaj, cu teme la libera alegere. Acestea se vor trimite prin poştă la adresa: Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, Str. l Decembrie 1918, nr.62, cod 805300, judeţul Galaţi, cu menţiunea: „Pentru concursul interjudeţean de jurnalism „Pamfil Şeicaru”. Relaţii suplimentare la tel. 0236.820449; 0725802250. Materialele pot fi trimise şi pe adresa de e-mail: casa_cultura@municipiultecuci.ro Odată cu acestea concurenţii vor trimite şi câteva date personale: şcoala pe care o reprezintă, eventuale premii obţinute la concursuri de jurnalism, profesorul îndrumător, colaborări cu mass-media, telefon de contact. Materialul publicistic trebuie să fie nou, original, cu reflectarea unor (posibile) fapte de viaţă reale.
În redactarea documentelor se va ţine cont de următoarele specificaţii: font Times New Roman, mărime font 12, spaţiere 1,5, margini 2 cm. Diacriticele sunt obligatorii, iar materialele nu trebuie să depăşească fiecare 2 pagini A4.

Data limită de expediere a materialelor este 12 aprilie 2016.

B. Etapa finală, luni 18 aprilie 2016

În urma deliberării de către juriu, după etapa preliminară, finaliştii vor fi invitaţi la Tecuci, în ziua de luni 18 aprilie 2016, începând cu ora 11, unde vor avea de susţinut o probă practică (ex. de întocmit o ştire de presă/interviu, pe o temă dată). Criteriile de evaluare vor avea în vedere originalitatea, calitatea, concizia, pertinenţa şi proximitatea informaţiei, stilul scrierii publicistice.

Cheltuielile de deplasare ale jurului vor fi suportate de organizator, iar ale concurenților de către instituția pe care o reprezintă.

Juriul format din jurnalişti profesionişti şi din cadre didactice va desemna câştigătorii.
Organizatorii vor acorda premii de revistă, diplome şi medalii.

Parteneri media: Radio Iaşi, Viaţa liberă, Tecuceanul, Oferta zilei, Realitatea.ro, Jurnalul Bucureștilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.