Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SOS Masina cu Jucarii vine la Galati

0

MASINA CU JUCARII

Vacanta se apropie cu pasi repezi. Este foarte aproape, ne pandeste dupa colt si ne zambeste sagalnic. Noi deja i-am iesit in intampinare prin implicarea in proiectul initiat de Organizatia SOS Satele Copiilor care, in perioada 17-20 iunie parcheaza Masina cu Jucarii la Galati  in diferite locatii pentru a-i antrena in medie pe 800 de copii cu varste cuprinse intre 7-14 ani in diverse jocuri educative. Fundatia Inima de Copil sprijina aceasta initiativa prin identificarea comunitatilor defavorizate – locatii potrivite care sa aduca impreuna cat mai multi copii dornici sa se joace.  Proiectul este un serviciu social mobil, de tip Playbus, unic la nivel national care utilizeaza jocul ca metoda de educatie nonformala a copiilor.

Echipa SOS Masina cu Jucarii este formata din patru pedagogi sociali care se deplaseaza cu ajutorul unui microbuz in diferite zone din Bucuresti si din tara unde organizeaza si desfasoara activitati de educatie prin joc, indrumand participarea activa a copiilor la diverse jocuri si ateliere precum jocuri de grup, concursuri sportive, jocuri de perspicacitate, jocuri de observatie si memorie,  jocuri cu diferite materiale. De precizat este ca materialele necesare desfasurarii acestor activitati sunt puse in totalitate la dispozitie de proiectul SOS Masina cu Jucarii.

Un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului.

Locatiie in care masina a poposit pentru cate doua ore sunt Scoala nr. 22 Dimitrie Cantemir, Scoala nr. 16 Nicolae Balcescu si Scoala Speciala nr. 1 Emil Garleanu din Galati, Scolile din Liesti si Pechea, Scoala Gimnaziala nr. 1 Frumusita, Scoala Ion Creanga din satul I.C. Bratianu din Tulcea, Scoala Generala nr. 2 Tecuci. Copiii frematau de nerabdare sa intre pe terenul pe care cei patru membri ai proiectului pregatisera nenumarate jocuri. Insa ca orice actiune pregatita temeinic, copiii au inceput prin a se cunoaste intre ei, intalnindu-se la mijlocul terenului, scuturandu-si prieteneste mainile si spunandu-si numele. Cateva jocuri de incalzire au sporit si mai mult nerabdarea si curiozitatea lor. Si asa a inceput joaca…dupa ce au imbratisat dintr-o privire intreaga locatie pe care se montasera, se asamblasera scripeti, panouri de lemn, mopuri si porti de aparare, mese de creatie, copiii au intrat in priza si au inceput sa alerge cu infrigurare de la o locatie la alta. Timp de 2 ore cat a durat fiecare sesiune in parte, copiii au redescoperit bucuria jocului simplu, departe de tentatiile evolutiei tehnicii, de lumea robotizata, computerizata, insa la fel de colorata, stimulativa, creativa si atractiva. Au creat jucarii, coifuri, au colorat, s-au plimbat pe catalige, si-au testat dexteritatea, atentia, capacitatea de concentrare, dar mai presus de toate, de rezistenta la…joc ! Fiecare dintre copii a dorit sa incerce cat mai multe jocuri, daca nu pe toate, iar unora chiar le-a reusit. Iar acest lucru s-a intamplat in toate locatiile in care a poposit caravana jucariilor.

Le multumim celor de la SOS Satele Copiilor pentru aceasta initiativa, si in numele copiilor, pentru surpriza.

Dr. Anna Cristina Burtea

Director Executiv

sos masina cu jucarii

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.