Semimaraton Galați 2019 la un pas de start!

0

Startul Semimaraton Galați 2019 este la un pas distanță. Cel mai mare eveniment de alergare și fundraising din zona Galați-Brăila își dă startul pe 2 iunie. Se anunță și mai mulți gălățeni generoși față de edițiile anterioare și un program competitiv de alergare secondat de activități de voie bună.

Programul sportiv include 7 tipuri de curse care se vor desfășura după cum urmează:
• 07:00 – 07:15 Deschidere eveniment
• 07:15 – 07:30 Încălzire
• 07:30 – Start cursă Semimaraton powered by Ramplast + Cros Hervis + Ștafetă Winmarkt
• 08:30 – Start Cursa Populară Lacon
• 09:00 – Start Cursa persoanelor cu dizabilități locomotorii
• 10:00 – Start cursa Copiilor:
o 10:00 – start cursa copii 4 -5 ani
o 10:10 – start cursa copii 6 -7 ani
o 10:20 – start cursa copii 8 – 9 ani
o 10:30 – start cursa copii 10 – 12 ani
o 10:40 – start cursa copii 13 – 14 ani
• 11:00 – Start cursa Animalelor de companie
• 11:30 – 12:30 Festivitatea de premiere și închiderea evenimentului
Traseul Semimaraton a fost gândit pentru a avea un grad de complexitate adaptat pentru fiecare dintre curse, după cum urmează:
 
Cursa Semimaraton powered by Ramplast (21 de km): Start de la Elice, cu urcare până la trecerea de pietoni de lângă sensul giratoriu de la parcul Viva, coborâre și continuare până la trecerea de pietoni de la intrarea Grădinii Botanice. De aici, alergătorii continuă cursa înspre Palatul Navigației. Menționam că la Parcul Viva se urcă din nou spre trecerea de  pietoni de la sensul giratoriu. Următorul punct de întoarcere este la Palatul Navigației spre Str. Navelor către strada Domnească, până la intersecția cu strada Gării și revenire la Elice. La revenire nu se mai repetă bucla de la Palatul Navigației. Pentru Cursa Semimaraton traseul se va realiza de două ori.
Traseul pentru Cros (10,5 km) păstrează aceeași configurație ca la cursa Semimaraton însă  se va efectua o sigură dată.
Cursa Ștafeta (4 x 5,3 km): Este același traseu ca la Cros și Semimaraton împărțit la 4 alergatori. Cursa are un singur punct de schimb a ștafetei, din zona de Start/Finish.
Cea mai animată cursă, Cursa Populară, are 3 km și începe de asemenea de la Elice, cu scurta urcare până la trecerea de pietoni de la sensul giratoriu de la parcul Viva și întoarcere până la Elice.
Cursa persoanelor cu dizabilități (4 km), cu uimitoare povești de depășire a limitelor an de an, va începe de la Elice înspre Grădina Botanică și întoarcere la Elice.
Curse cu zâmbet, dedicate copiilor de la 4 la 14 ani, au startul din zona Str. Portului sau de la Elice. Distanța curselor pentru copii variază între 400 de metri și 1 km în funcție de vârsta participanților.
Nu putem uita de Cursa animalelor de companie. De la ponei la căței, toți vor concura pe aleea de la P-uri.
Pentru harta fiecare curse și alte detalii recomandam consultarea paginii de website: https://semimaratongalati.ro/detalii-curse/. Cursele pentru copii și competiția animăluțelor vor putea avea unele adaptări în funcție de context în ziua desfășurării.

 

Pentru trei dintre curse, respectiv Cursa Populară, Cursa pentru copii și Cursa animalelor de companie există posibilitatea de înscriere și achitare a taxei în ziua evenimentului, în puncte special amenajate, în zona de Start/Finish.
Susținătorii și curioșii care nu aleargă, dar care vin să susțină cu încurajări Semimaratonul faptelor bune, vor putea să se bucure de un program distractiv pregătit de cele 12 cauze înscrise la Semimaraton.
Asteptăm cât mai mulți gălățeni să alerge, să se simtă bine și să facă bine.
Pe 2 iunie se #MișcăGalațiul!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.