Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şcoala de vară de ornitologie „Paşi în lumea păsărilor” – ediţia a II-a / Galaţi, 9 – 13 iulie 2012

0

În perioada 9 – 13 iulie 2012, secţia Muzeu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, organizează cea de a II-a ediţie a Şcolii de vară de ornitologie „Paşi în lume păsărilor”, manifestare care îşi propune implicarea elevilor în activităţi de cunoaştere a diversităţii speciilor de păsări care populează spaţiile verzi din oraşul Galaţi, a metodelor de observare şi determinare a acestora, prin însuşirea şi experimentarea practicilor utilizate de către cercetătorii care profesează în domeniul ştiinţelor zoologice.

     „Cursurile se vor desfăşura la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, unde elevii vor putea afla informaţii privind biologia şi ecologia păsărilor. Cursanţii vor avea şi cateva deplasări în teren (Grădina Botanică, Faleza Dunării) unde, împreună cu specialişti, vor încerca să determine speciile de păsări cu ajutorul binoclului dar şi după cantecul lor”, a declarat muzeograf Viorica Arcan, coordonatorul acţiunii.

Şcoala de Vară de Ornitologie  se adresează elevilor claselor V-VIII, care vor să-şi petreacă vacanţa într-un mod plăcut şi aproape de natură. Organizatorii îşi propun să ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educaţional, care vin în completarea cunoştinţelor impuse prin programa  şcolară de biologie cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie, ecologie şi muzeologie.


Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.