Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Schimb internațional de tineri „Be Confident” @ Comanesti

0

Asociația Generatia Schimbarii – AGES din Comanesti continua seria de proiecte Erasmus+ ce le-a dezvoltat în domeniul tineretului, atât la nivel local și național, cât și internațional, iar în perioada 11-20 noiembrie 2019 a organizat la Comanesti schimbul internațional de tineri „Be Confident”, activitate la care au participat 49 de tineri din România, Croatia, Cehia, Turcia, Lituania, Ucraina si Polonia.

Schimburile internaționale de tineri se numără printre oportunitățile pe care Uniunea Europeană le dezvoltă prin programul Erasmus+ și vin în întâmpinarea nevoilor tinerilor de a-și dezvolta competențele cheie și transversale, de a înțelege mai bine cum funcționează Uniunea Europeană, dar mai ales de a învăța alături de alți tineri din diferite țări.

Prin acest proiect, AGES își propune să dezvolte inițiativa, creativitatea, spiritul și competențele antreprenoriale ale tinerilor participanți români și străini, dar și să promoveze modele pozitive din comunitatea băcăuană în rândul acestora.

Momentele cheie ale activității numără: Piesa de teatru forum, o activitate care a tratat teme şi probleme sociale din cele mai diverse (discriminare, violenţă, dependenţă, abandon etc), punând în scenă diferite situaţii de opresiune în care protagonistul are parte de un final tragic. O piesă de teatru-forum ce depăşeşte cadrul unei piese de teatru tradiţionale prin faptul că este un dialog între audienţă şi scenă, în care publicul a fost provocat să devină spect-actor, să reacţioneze, să ia locul protagonistului sau al altor personaje şi să schimbe cursul acţiunii, oferind soluţii posibile la problema prezentată. Si activitatea de la CSEI Nr. 2 din Comanesti – in care participantii din cadrul proiectului au realizat o serie de ateliere nonformale pentru copii cu dizabilitati din Comanesti.

Proiectul este o inițiativă a voluntarilor AGES, care au conștientizat dificultățile cu care se confruntă tinerii cu dizabilitati si cat de greu le este acestora sa se integreze in societate. La nivel european, copii cu nevoi educaţionale speciale constituie unul dintre grupurile ţintă pentru prioritatea strategică asigurarea accesului tuturor la educaţie şi îmbunătăţirea calităţii educaţiei.

 

Tinerii au nevoie să fie informați și formați în integrare sociala, au nevoie de modele care să îi motiveze și care să le stimuleze inițiativa, să se dezvolte personal (inclusiv prin creșterea încrederii de sine), profesional (inclusiv dezvoltarea inițiativei și competențelor de public speaking ) și social (inclusiv dezvoltarea dimensiunii interculturale și europene)”, a declarat Daniela Prundeanu, manager de proiect.

Sunt pentru a doua oară în Comanesti și revin cu drag de fiecare dată aici. Asociația din care fac parte, Meraki din Croatia, lucrează cu AGES încă din 2016 și este deja al salea proiect în care suntem parteneri. De fiecare dată, echipa AGES, prin proiectele sale, îi aduce pe tineri față în față cu diferite culturi, dar mai ales reușește să îi motiveze, să le deschidă ochii spre oportunitățile pe care le au și să contribuie efectiv la dezvoltarea lor personală”, a precizat Marin Mežnarić, participant in cadrul proiectului Be Confident.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.