Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sărbătoarea Paştelui trăită împreună la Fundaţia Cuvântul Întrupat

0

Duminică, în prima zi de Paşte, personalul Fundaţiei Cuvântul Întrupat a ales să trăiască bucuria sărbătorii împreună cu copiii ce vin zilnic în Centrul Comunitar „La Vale” şi cu familiile acestora.

„Ne-am făcut un obicei din a petrece momentele deosebite de peste an, fie că este Crăciunul, celebrarea Învierii sau Ziua de 1 Mai, alături de cei cu care lucrăm în fiecare zi. Sunt momente a căror frumuseţe vrem să o trăim împreună, iar anul acesta a fost al 10-lea în care am sărbătorit Paştele în acest fel” a declarat David Chronic, coordonator regional Europa-Africa, Cuvântul Întrupat.

 

Fiecare familie a primit invitaţie la eveniment, iar copiii au venit însoţiţi de părinţii şi fraţii lor mai mari sau mai mici. La prânz ne-am adunat împreună la Centrul Comunitar. A fost o întâlnire deosebită, ca o mare sărbătoare într-o familie cu mai bine de 60 de membri. Copiii au pregătit cântece şi poezii care i-au ajutat pe cei prezenţi să înţeleagă mai bine care este adevărata semnificaţie a Învierii. Am mâncat împreună sarmale, prăjituri şi cozonac şi am ciocnit ouă roşii. Au urmat apoi câteva surprize pentru copii şi invitaţii lor. Cei mici s-au bucurat cel mai mult de pinata, o veche tradiţie mexicană, în care copiii se bucură de bomboanele pentru care au „trudit” din greu. Au primit, de asemenea, ciocolata şi bomboanele pe care câţiva voluntari din Marea Britanie le aduc în fiecare an pentru ei.

A fost o zi în care fiecare dintre cei prezenţi s-a bucurat. „Mie îmi plac mult cântecele de Paşte. Sunt speciale, deosebite”, ne-a spus mama unui copil.

În ultima zi de Paşte am vizitat câteva familii ce trăiesc în case improvizate la marginea oraşului, aproape în câmp. Le-am oferit ceea ce un grup de copii din clasa I de la una din şcolile Galaţiului, încurajaţi de învăţătoarea lor, au strâns pentru ei: jucării, dulciuri, îmbrăcăminte.

Ne dorim ca bucuria Învierii lui Hristos să ne lumineze pe fiecare dintre noi, nu doar în aceste zile, ci în fiecare zi de peste an.

Autor text Anca-Aurora Chiosea, Responsabil comunicare şi strângere de fonduri, Fundaţia Cuvântul Întrupat

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.