Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul educaţional „Natura toamna” la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

0

Vineri, 23 noiembrie 2012, cu începere de la ora 9.30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi se va derula proiectul educaţional „Natura toamna”, acţiune care îşi propune să prezinte copiilor de grădiniţă frumuseţea şi bogăţia anotimpului Toamna.

La proiect vor participa 26 de copii de la grupa mare B din cadrul Grădiniţei nr.9 Galaţi, sub îndrumarea profesoarelor Şoimu Diana şi Chijăr Camelia, micuţii fiind pregătiţi să intre în atmosfera de toamnă care le va fi prezentată la muzeu.

„La început le vom vorbi copiilor despre toamnă, folosind explicaţii şi potrivite pentru vârsta lor şi vom proiecta un film în care aceştia vor vedea cum arată natura toamna, începând de la pregătirile pe care şi le fac animalele, păsările sau insectele să întâmpine anotimpul rece al iernii şi până la schimbările de temperatură din acestă perioadă. Va fi o prezentare interactivă în care cei mici vor interveni, cu siguranţă, cu diverse întrebări,” a declarat muzeografa Luca Mariana, coordonatoare proiectului.

Organizatorii au pregătit pentru acestă lecţie educaţională şi material bilologic pentru cei mici – ghinde, frunze uscate, crengi, insecte – pe care aceştia le vor putea atinge şi cerceta îndeaproape. Proiectul educaţional „Natura toamna” se înscrie în preocuparea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi de a educa tânăra generaţie în spiritul protejării şi conservării naturii şi a mediului înconjurător.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.