Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „Copilaria parintilor nostri” va fi prezentat la Atena

0

Proiectul „Copilăria părinților noștri” va fi prezentat la Atena

Muzeul Național al Literaturii Române Iași prezintă proiectul expozițional interactiv „Copilăria părinților noștri” sâmbătă, 5 mai 2018, la Atena, în cadrul evenimentului „Viața cotidiană în comunism”, organizat în parteneriat cu Asociația Femeilor Românce din Grecia.

Proiect lansat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” în luna aprilie a anului 2014, expoziția „Copilăria părinților noștri” s-a bucurat de un mare succes, fiind concepută de către liceeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Scopul expoziției a fost acela de a reda viața cotidiană în comunism și, totodată, de a demonstra faptul că muzeele sunt spații vii, iar publicul tânăr poate contribui la reconstrucția memoriei și scrierea istoriei. Proiectul a fost lansat la Bojdeuca „Ion Creangă” și a mai fost prezentat la Istanbul, Suceava și Botoșani.

Prezentarea susținută de Corina Mocanu Irimiță și Iulian Pruteanu, coordonatorii proiectului, va avea loc la sediul Asociația Femeilor Românce din Grecia (str. Aristomenous 41, etaj 1, Plateia Attikis 10440, Atena), începând cu ora 13:00 și va fi urmată de prezentarea portofoliului de cărți al Editurii Muzeelor Literare Iași și de momente artistice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.