Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de tehnologizare a bibliotecilor publice din Suceava. De la Bill Gates!

1

Biblioteci din Suceava vor beneficia de sprijinul tehnologic al fundatiei americae „Bill&Melinda Gates”! Programul de tehnologizare pentru bibliotecile publice din judetul Suceava este parte a unui proiect international cu scopul de a inzestra comunitatile cu tehnologie accesibila si utila.

Potrivit articolului publicat de Financiarul.ro reprezentanta Fundatiei americane “Bill & Melinda Gates” si director al Global Libraries Initiative, Deborah Jacobs, a declarat, miercuri (3 februarie 2010) ca ”bibliotecile au puterea de a schimba in bine viata oamenilor” si de aceea fundatia a implementat un program de tehnologizare pentru bibliotecile publice din judet.

Jacobs a fost prezenta, miercuri, in judetul Suceava pentru a vizita o parte din bibliotecile publice incluse in programul Biblionet, fiind insotita de directorul IREX Romania, Paul Andre Baran si presedinta Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), Doina Popa. In cadrul acestei vizite Jacobs s-a intalnit si cu presedintele Consiliul Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Romania este una dintre cele zece tari ce fac parte din programul global de inzestrare a comunitatilor cu tehnologie accesibila si utila. Deborah Jacobs a spus ca Romania a fost una dintre putinele tari alese sa faca parte din acest proiect international datorita oamenilor pasionati de munca lor si sustinerii autoritatilor locale. Ea a remarcat interesul pe crescut pe care oficialii din administratie il acorda acestui program, in conditiile in care, pana nu demult, bibliotecile ”erau trecute cu vederea de oficialitati”.

Articolul complet pe financiarul.ro
PS: Multumim Vali pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.