Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lacul din Grădina Japoneză din Galați a fost populat cu 17 crapi japonezi

0

La sfârşitul săptămânii trecute, lacul japonez din cadrul Grădinii Botanice a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a fost populat cu 17 exemplare de crap japonez, cu greutatea între 0,5 – 2 kg. Astfel pe lângă binecunoscutele ţestoase de apă, crapii japonezi vor contribui din plin la crearea unui ambient frumos pentru vizitatori prin culorile vii pe care aceştia le posedă.

Crapul japonez (Nishikigo) este o varietate a crapului comun (Cyprinus carpio). Cel mai vechi strămoş a crapului japonez se numeşte Magoi (un peşte de culoare neagra) şi cele mai vechi dovezi cu privire la existenţa lui datează cu 2500 de ani în urmă. Apoi, circa 300 î.e.n, a apărut crapul comun (atât de apreciat astăzi de gurmanzi şi pescari). Răspândirea crapului pe teritoriul Asiei îi este atribuită lui Genghis Khan. Crapul japonez  a suferit în timp mai multe mutaţii coloristice – iniţial roşu, apoi alb  – între anii 1804 şi 1830. Pornind de la acestea, japonezii au crescut crapi japonezi coloraţi în alb şi rosu, cum sunt şi cei din lacul Grădinii Japoneze de la Galaţi.

Specialiştii de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi monitorizează permanent cele 17 exemplare de crap japonez pe care le hrănesc cu furaj tip pelete de 4,5 mm, care conţine proteine şi lipide necesare unei dezvoltări adecvate acestora.

Invităm pe toţi iubitorii de frumos şi de natură să vină la Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi pentru a admira aceste minunate exemplare de crap japonez !

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.