Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istoria Iașului în imagini

0

Istoria Iașului în imagini

Expoziția „Iași-o istorie în imagini” va fi deschisă în perioada  4-18 aprilie 2012, la Muzeul Literaturii Române din Iași.

Organizată cu prilejul Olimpiadei Naționale de Istorie de la Iași, ediția a-XXXVI-a, expoziția reunește 70 de fotografii realizate de elevi în cadrul unui proiectul inițiat de profesorul de istorie Sorin Sitea de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași.

Proiectul s-a desfășurat în perioada septembrie 2011- martie 2012. În acest interval, 125 de elevi au fotografiat diverse subiecte pe tema „ Descoperirea și cunoașterea  istoriei locale prin intermediul fotografiei.”

„Obiectivul propus a fost realizarea unei activități care să încurajeze  participarea mai activă a tinerilor  la viața comunității și să dezvolte sentimentul apartenenței și a responsabilității față de orașul în care trăiesc. Totodată, participanții  au dorit  să  promoveze imaginea orașului Iași în perspectiva depunerii candidaturii la statutul de Oraș Cultural European în anul 2020”.

 

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 4 aprilie 2012, în sala Pod-Pogor a Muzeului Literaturii Române.

Proiectul a fost sprijinit de Inspectoratul Scolar Județean Iași, Asociatia „Oltea Doamna” , Asociația Profesorilor de Istorie din Iași  și a fost coordonat de prof.dr. Lăcrămioara Iordachescu, inspector de istorie, prof. Sorin Sitea și prof. Doina Calistru.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.