Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAȘI:„Cartiere pentru oameni”: Prima întâlnire informativă cu locuitorii din cartierul Dacia

0

Macheta Cartiere pentru oameniDacia 12x16 

Asociaţia Mai Bine organizează sâmbătă, 26 octombrie 2013, în intervalul 10.00 – 13.00, prima întâlnire informativă cu locuitorii din cartierul Dacia în incinta Şcolii Generale nr. 3 “Alexandru Vlahuţă”. Întâlnirea se desfăşoară în cadrul proiectului Instrumente educative şi participative pentru dezvoltare durabilă, implementat în perioada iunie 2013 – mai 2015, pentru a răspunde nevoii de avansare teoretică și practică a principiilor dezvoltării durabile din perspectiva traiului urban  la nivel individual și comunitar. Proiectul promovează unelte educative și participative la îndemâna cetățenilor care să sprijine și să încurajeze implicarea comunității pentru dezvoltarea durabilă a spațiilor urbane.

În acest scop, Asociaţia Mai Bine organizează pe parcursul a patru luni, întâlniri consultative și informative în cartierele Dacia, Tătăraşi, Păcurari, Nicolina şi Frumoasa din Municipiul Iaşi pentru a promova un comportament responsabil faţă de mediu şi societate și pentru a răspunde tendințelor actuale din comunitate – poluare, consum nesustenabil, lipsa acţiunilor de cooperare, inițiativă și implicare activă a cetățenilor.

Prima întâlnire consultativă a avut loc sâmbătă, 12 octombrie 2013, la Școala Gimnazială „George Călinescu”, la care au luat parte locuitori ai cartierului Dacia. În cadrul acestei întâlniri, participanții și reprezentanții  Asociației Mai Bine au discutat despre punctele slabe și punctele tari ale cartierului, au identificat motivele pentru care nivelul de implicare a locuitorilor în viața comunității este scăzut și au creat imaginea unui cartier Dacia ideal, care să răspundă nevoilor proprii.

Având ca bază concluziile formulate în urma întâlnirii consultative, Asociația Mai Bine va organiza şi prima întâlnire de informare privind metode de participare a cetățenilor la dezvoltarea durabilă a cartierului Dacia. În cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate exemple de bună practică de implicare în comunitatea locală, instrumente pe care locuitorii le pot utiliza pentru îmbunătățirea traiului în mediul urban, iar în ultima parte a întâlnirii va fi selectată o inițiativă locală pe care participanții o vor implementa în cartierul Dacia, în perioada următoare, cu sprijinul Asociației Mai Bine.

Invităm astfel toţi locuitorii din Dacia interesaţi de ameliorararea traiului urban în comunitatea lor la întâlnirea informativă care se va defăşura sâmbătă, 26 octombrie 2013, între orele 10.00 – 13.00, în incinta Şcolii Generale „Alexandru Vlahuță”.

Persoanele interesate să participe la întâlnire sunt rugate să confirme până pe 25 octombrie 2013  la e-mail: contact@maibine.eu sau telefon: 0742 564 637.

Proiectco-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Bugetul total al proiectului este de 66.993,00 CHF. Bugetul solicitat de la finanțator este de 58.411,00 CHF (87,20%), restul de 12,80% reprezentând contribuția Asociației Mai Bine.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.