Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IaSi Recicleaza! Educarea tinerilor ieseni pentru un mediu sanatos

0

În perioada Septembrie–Decembrie 2010, Asociaţia Mai Bine implementează proiectul „IaŞi Reciclează! Educarea tinerilor ieşeni pentru un mediu sănătos”, iniţiativă derulată în parteneriat cu Asociaţia TERIS şi cu sprijinul financiar al Primăriei Iaşi.

Obiectivul general al proiectului constă în educarea teoretică şi practică a populaţiei ieşene cu privire la importanţa protejării mediului, precum şi încurajarea implementării de activităţi concrete în acest sens.

Spre deosebire de ediţiile anterioare, în care accentul cădea pe dimensiunea educativă şi de sensibilizare, proiectul de faţă accentuează şi dimensiunea participativă, propunându-şi să formeze 50 de promotori ai unui stil de viaţă ecologic, printr-o paletă largă de activităţi formale, nonformale şi informale.

Proiectul constă în realizarea de activităţi precum sesiuni informative şi amenajări de spaţii verzi în 10 şcoli din Iaşi, workshop-uri de Cultură Civică Contemporană, videoproiecţii de filme de mediu, plimbări cu bicicleta şi distribuirea de materiale informative şi promoţionale (pliante, broşuri, creioane din ziar reciclat, vederi, etc.).

Originalitatea şi caracterul inovativ al acestui proiect rezidă atât din organizarea în luna decembrie a unui atelier de hârtie reciclată, o premieră pe plan local, dar şi din realizarea şi distribuirea hărţii eco a oraşului Iaşi, care vine ca un prim pas în prezentarea posibilităţilor pentru un stil de viaţă alternativ, care poate fi mult mai blând faţă de oameni, natura şi noi înşine.

O altă activitate notabilă şi cu impact pozitiv este organizarea concursului Reciclăm pentru un cadou de Crăciun, oportunitate pentru tinerii din Iaşi de a-şi testa creativitatea şi abilităţile de lucru manual în vederea obţinerii unui produs realizat personal, respectând principiile ecologice.

Prin acest proiect, Asociaţia Mai Bine conturează un exemplu de bună practică la nivel local, asumându-şi rolul de instrument al societăţii civile, contribuind la crearea unei culturi responsabile, proactive, participative, o cultură civică în beneficiul dezvoltării durabile a oraşului Iaşi.

www.iasirecicleaza.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.