Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAȘI: Comunitatea are nevoie de ajutorul nostru! Donează şi tu către FONDUL DE URGENŢĂ

0

Cu fiecare zi care trece ne întrebăm dacă avem materialele necesare şi oamenii dedicaţi care să ne ajute să depăşim cu bine această perioadă dificilă. Ne-am îndreptat atenţia către spitale şi ne-am consultat cu administratorii, am preluat o listă de necesar, ca mai apoi să conştientizăm şi nevoile celor mai puţin favorizaţi: medicii şi tot personalul medical care nu vor putea părăsi spitalele, oamenii care se vor afla izolaţi la domiciliu şi în special, vârstnicii care vor avea nevoie de alimente livrate la uşă.

Lansarea Fondului de urgenţă pentru comunitate a apărut ca o nevoie la care trebuie să contribuim cu toţii. Fundația Comunitară Iași, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Asociația CIVICA și FONSS (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale) îndeamnă reprezentanți ai sectorului de afaceri local și persoane fizice, la solidaritate în aceste momente critice.

Companii din Iaşi, dar şi persoane fizice s-au alăturat Fondului de urgenţă. Până la acest moment, în Spitalul de Pneomologie a fost creată o zonă de izolare a saloanelor în care urmează să fie internaţi pacienţii infectaţi cu coronavirus, s-au livrat mai mult de 700 l de igienizant şi dezinfectant și 3.000 de mănuși către spitalele din linia I. Suntem în procedură de achiziții pentru injectomate, analizoare, teste rapide și căutăm furnizori pentru măști cu filtru, combinezoane și halate chirurgicale. De asemenea, peste 200 de persoane s-au înscris ca voluntari şi au răspuns apelului de a sprijini pe cei care care au nevoie: vârstnici, persoane izolate la domiciliu şi medicii din lina I.

Donațiile se pot face în contul RO50RNCB0683127673670002 deschis la BCR, sucursala Al. I. Cuza Iași, pe numele Fundației Comunitare Iași, prin SMS la numărul 8837 cu textul IASI, sau online, cu cardul, accesând link-ul: https://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/doneaza/.

Urmăreşte-ne pagina defacebook: https://www.facebook.com/fundatiacomunitaraiasi/, unde postăm statusul donaţiilor, necesarul din spitale şi nevoile sociale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.