Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Iași: Asociația Trei Vieți organizează joi, 11 iulie 2019, „Recolta Comunităților Creative”

0

Joi, 11 iulie 2019, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iași din Strada Nicolae Bălcescu nr. 21, între orele 7:00 – 13:00, are loc Recolta Comunităților Creative, o inițiativă a Asociației Trei Vieți menită să stimuleze populația eligibilă în donarea de sânge, lansând invitația cu precădere spre creativii și membrii comunităților și industriilor creative din Iași.

Aceste comunități creative locale au o trăsătură aparte, una demnă de cinste și onoare: susținerea necondiționată a fiecăruia și ajutorul oferit din suflet atunci când cineva are o nevoie sau se află într-o situație problematică. În semn de pură admirație pentru spiritul unitar, convocăm toți creativii sufletiști la o donare de sânge.

În cadrul Recoltei Comunităților Creative se face o donare de sânge colectivă. Apelând la bunăvoința și la deschiderea persoanelor interesate de a veni la Centrul de Transfuzii alături de cunoscuții și apropiații lor, voluntarii asociației au pregătit o serie de prezentări și informări pentru donatori, o mână de strâns în caz că aceștia au nevoie de un strop de curaj, și un mic dejun dulce acompaniat de cafea și răcoritoare. Prin acest eveniment se încearcă scoaterea din contextul ”spitalicesc” al actului donării, și crearea unei interacțiuni și a unei experiențe cât mai plăcute pentru participanți.

Elementul de noutate al acestei manifestări constă în organizarea unui Pop-up Shop” la Centrul de Transfuzii, de unde donatorii și persoanele care le acompaniază pot achiziționa diferite produse ale comunităților creative. Veniturile obținute din achiziția acestora sunt redirecționate către diferite cauze, precum: padocurile ieșene, fonduri care să susțină artiștii independenți și alte proiecte sociale.

În cadrul Recoltei, donatorii sufletiști vor putea dona bonurile de masă primite de la Centrul de Transfuzii către familiile Casei Share. Asociația Casa Share își desfășoară activitatea din 2014, iar de atunci a construit 20 de case pentru nevoiași și a derulat numeroase proiecte sociale. Bogdan, fondatorul acestei mișcări își direcționează energia inimoasă în ajutorarea celor mai puțin norocoși dintre noi, își declară misiunea: „având o inimă bună și multă, multă voință și compasiune, încerc să schimb viața și viitorul acestor copii, greu încercați de soartă și care trăiesc în condiții inumane!”. Tot în cadrul Recoltei de joi vor putea fi primite donații financiare și direcționate către Casa Share.

Evenimentul va avea loc între orele 7:00 și 13:00, cu posibilitatea de a prelungi programul de recoltări în cazul în care există un număr mare de persoane interesate să doneze și după orele 13:00. Cu toate acestea, sfătuim persoanele care au disponibilitatea de a veni după orele 11:00 să vină spre finalul programului, pentru a nu aglomera personalul și centrul pe parcursul dimineții, când de regulă, vin persoanele care se grăbesc apoi înapoi spre muncă.

Asociația Trei Vieți are drept misiune creșterea numărului de donatori din România peste pragul de 2% la care ne aflăm de ani buni. Inițiativa acestei organizații aparține unor studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, iar Recolta Comunităților Creative reprezintă unul dintre evenimentele recurente din cadrul asociației.

Partenerii care s-au alăturat acestui demers sunt: Acaju, Cafetish, Casa Share, Civic Heroes, iubirescu, Iulius Mall Iași, Ladies, Wine & Design Iași, MONIN România, People of Design Iași, Time Out.

Încă ceva:
▶ Cu o singură donare poți salva până la 3 vieți.
▶ O dată la 5 secunde, un român are nevoie de sânge.
▶ Mai puțin de 2% din populația eligibilă donează anual.

Pentru mai multe detalii:

Website: www.treivieti.ro

Facebook: www.facebook.com/TreiVietiRomania

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/376280673195257/

Instagram: @treivietiromania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.