Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hope and Homes for Children inaugurează două case de tip familial la Târgu Frumos

0

Hope and Homes for Children, Consiliul Județean Iași și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași inaugurează marți, 13 august, de la ora 11:00, două case de tip familial dezvoltate de Fundație în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos.

La eveniment vor participa Radu Tohătan, manager al Departamentului de Asistență Socială, Hope and Homes for Children, Florin Ion, director general, DGASPC Iași, Gabriela Baltag, director, Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos și un reprezentant al Consiliului Județean Iași.

Procesul de închidere a Centrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos a început în februarie 2014, printr-un parteneriat încheiat între Hope and Homes for Children și DGASPC Iași. La acel moment, în centru se aflau 178 de băieți. În urma evaluărilor individuale, Hope and Homes for Children și DGASPC Iași au identificat cele mai bune alternative de transfer, ocupându-se inclusiv de dezvoltarea a patru case de tip familial. Prima casă de tip familial, Casa „Teilor”, a fost inaugurată în februarie 2018, iar cea de-a doua casă de tip familial a fost inaugurată în august 2018. Ultimele două case de tip familial urmează să fie deschise în mod oficial în 13 august 2019, 24 de copii mutându-se deja în acestea. Toate casele au fost mobilate și decorate cu sprijinul JYSK România. În prezent, nu a mai rămas niciun copil în centrul de plasament.

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 57 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

Evenimentul de inaugurare va avea loc în Târgu Frumos, Str. Tineretului nr. 1-2, marți, 13 august 2019, de la ora 11:00.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.