Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALAȚI: LemonAid – festivalul limonadei şi al binefacerii

0

Fundația Comunitară Galați organizează, în perioada 23-26 iunie, Festivalul Limonadei LemonAid, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din patru centre de zi din județul Galați: Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” (Asociaţia Multifuncţională Filantropică Sf. Spiridon Galaţi), Centrul multifuncţional de servicii sociale „Speranţa” (Asociaţia Filantropică Creștin Ortodoxă Sf. Vasile cel Mare Galaţi), Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate (Fundaţia Bunul Samaritean Nicorești) și Centrul Comunitar „La vale” (Fundaţia Cuvântul Întrupat).

13475180_1051030084986821_4670411984499249852_o

Evenimentul se va desfășura simultan în două locuri din municipiul Galaţi: pe Faleza Inferioară a Dunării (în fața pub-ului SummerTime) și în Țiglina 1 (în fața restaurantului Noemy), unde vor fi amenajate standuri de vânzare. Programul de desfășurare va fi următorul: joi, 23 iunie, între orele 18.00 şi 20.00, iar vineri, sâmbătă și duminica (24-26 iunie), de la 17.00 la 22.00.

În cadrul festivalului, voluntarii noștri vor vinde la cele două standuri limonadă proaspătă, preparată pe loc, și le vor oferi informaţii cumpărătorilor şi donatorilor despre proiectele derulate de Fundația Comunitară Galați. Lângă standurile de limonadă vor exista un mini-studio foto și recuzită pentru cei care doresc să facă poze hazlii, dar și un stand unde copiii de la cele patru centre de zi vor scoate la vânzare obiecte realizate de ei.

Fondurile strânse în cadrul LemonAID vor fi direcționate către cele patru centre de zi, care vor deveni centre intergeneraţionale, la iniţiativa Fundaţiei Principesa Margareta a României, cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Galaţi. Acest lucru presupune implicarea seniorilor din comunitate în activitatea acestor centre. Avem deja profesori ieşiţi la pensie care vin la centre şi îi ajută la teme pe copiii asistaţi ori, pur şi simplu, stau de vorbă cu ei.

“LemonAid este un proiect de suflet pentru noi, am lucrat intens la el și cu mare drag. După cum îi spune și numele, are menirea de a strânge fonduri, dar și de a face vizibile acțiunile organizate de Fundația Comunitară Galați. Cu banii strânși, centrele de zi pe care le susținem vor achiziționa materiale pentru ateliere intergeneraționale, în care voluntari vârstnici lucrează cu copiii. Prețul limonadei este unul modic, 10 lei, dar pentru centrele de zi 10 lei chiar reprezintă ceva”, declară Cristi Marian Ochiu, director executiv al Fundației Comunitare Galați.

Fundaţia Comunitară Galaţi este o organizaţie neguvernamentală care mobilizează resurse şi le direcţionează spre nevoi identificate în comunitate. După ce a funcționat un an și jumătate ca Grup de Inițiativă, Fundația Comunitară Galați a căpătat personalitate juridică în octombrie 2015.

Fundația Comunitară Galați își propune să devină un motor al schimbării în regiunea de sud a Moldovei. Suntem în contact permanent cu ONG-urile locale şi cunoaştem beneficiarii şi proiectele acestora. Avem o reţea de donatori – persoane fizice şi companii din Galaţi – şi depunem în permanenţă eforturi să o extindem. Organizăm evenimente în cadrul cărora îi aducem pe toţi – ONG-uri şi donatori – la un loc, creând astfel punţi între nevoile comunităţii şi resursele necesare pentru a le satisface. Doar până la momentul înființării, Fundația Comunitară Galați a organizat evenimente de fundraising în urma cărora 24 de proiecte derulate de 15 ONG-uri gălățene au colectat, de la peste 700 de donatori, suma totală de 58.000 de lei.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundația Comunitară Galați se găsesc pe siteul www.fundatiacomunitaragalati.ro și pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraGalati/?fref=ts.

Email: laura@fundatiacomunitaragalati.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.