Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Galaţi: Conferința „Păsările – personaje și simboluri în mitologia românească”

0

Conferința „Păsările – personaje și simboluri în mitologia românească”

Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 12.00, Sala Auditorium,

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Vineri, 16 noiembrie 2018, ora 12.00, în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc conferinţa „Păsările – personaje și simboluri în mitologia românească”,  susținută de Conf. univ. dr. Carmen Gache, cadru didactic al Facultății de Biologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, specialist în domeniul ornitologiei, recunoscut la nivel național și internațional.

Invocate şi venerate, alungate sau persecutate, păsările au apărut în mitologia universală, în calendarele tradiţionale, practicile rituale, fiind subiect de basm şi legendă sau făcând obiectul a numeroase credinţe și superstiţii. Păsărilor le-au fost atribuite capacităţi supranaturale, având putere de creator sau de a se transforma în alte fiinţe, inclusiv în oameni, pot fi mesageri între lumea vizibilă şi cea mai puţin perceptibilă, între viaţă şi moarte.

Evenimentul este adresat în principal elevilor de gimnaziu şi de liceu, dar şi publicului larg.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro

Web: www.cmsngl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.