Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala studenţilor romi beneficiari ai programului de burse universitare REF

0

GALA Studenţilor Beneficiari ai Programului de Burse Universitare al Fondului de Educație pentru Romi (Roma Education Fund)

Fundaţia Roma Education Fund (REF) a organizat vineri, 14 noiembrie 2014, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi,  Gala studenţilor romi beneficiari ai programului de burse universitare REF.

2G1A2527

Programul de burse universitare este implementat de Roma Education Fund din 2007. Programul oferă burse de merit, pe baza de concurs, pentru studenţii romi care urmează studii universitare de Licenţă, Masterat sau Doctorat, în cadrul instituţiilor de învăţămînt superior acreditate din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia şi Ucraina.

Programul a furnizat peste 15 000 de burse în aproape zece ani de funcţionare, şi alocă în medie peste 1500 de burse anual pentru elevii romi, care studiază în învăţământul universitar în una din țările menționate mai sus. În România, programul oferă sprijin financiar unui număr anual de circa 310 studenți.

„În urmă cu zece ani, existau puţine oportunităţi de acces în învăţământul universitar pentru elevii romi şi mai puţine oportunităţi de acces pe piaţa muncii. Prin intermediul programului de burse universitare, Roma Education Fund a făcut posibilă crearea a zeci de generații de absolvenţi romi în toate domeniile profesionale, o componentă importantă a programului fiind încurajarea tuturor studenţilor beneficiari să nu îşi uite originile şi să devină cetăţeni, activi atât în societate, cât și în promovarea oportunităţilor în rândul elevilor şi studenţilor romi.

Un obiectiv important al programului este de a încerca să ajungem la cei care au nevoie cel mai mult de sprijinul REF, maximizând astfel impactul investiţiei. Programul de burse universitare REF este parte dintr-o intervenţie extinsă a Fundației pentru promovarea accesului la o educaţie incluzivă, de calitate, care vizează toate segmentele de vârstă, corespunzând nivelurilor de educaţie preşcolară, educaţie primară şi secundară, respectiv învăţământ superior”, a declarat  Dan Pavel Doghi, Director Naţional, Fundaţia Roma Education Fund Romania.

În cadrul evenimentului, au luat cuvântul Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, Rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi, Dan Pavel Doghi, Director Naţional, Maria Ursu, Manager Proiect și Mihaela Iancu, Coordonator Naţional Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP) din partea Fundaţiei Roma Education Fund Romania,  Margareta Herțanu, Preşedinte Asociația ProRoma, Iaşi şi Vasile Ionescu.

Înfiinţată în 2005 la Budapesta, Fundaţia Roma Education Fund este o organizaţie non-guvernamentală, a cărei misiune este de a contribui la ameliorarea decalajelor existente între populaţia de romi şi de ne-romi din punctul de vedere al rezultatelor educaţionale, prin politici şi programe care să sprijine o educaţie de calitate pentru romi, inclusiv desegregarea sistemului educaţional. Fundaţia din România, înfiinţată în 2009, desfăşoară şi promovează proiecte educaţionale, precum şi acţiuni şi activităţi vizând dezvoltarea, modernizarea şi implementarea eficientă a politicilor educaţionale de stat.

Web: www.romaeducationfund.ro

http://www.romaeducationfund.hu/cum-sa-aplicati-la-programul-de-burse-0

http://www.romaeducationfund.hu/instructiuni-de-aplicare-rmusp

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.