Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Evenimentul “Acasă în România” reuneşte elita comunităţilor de străini din Iaşi

0

 La Iași se desfășoară evenimentul “Acasă în România” organizat de Asociația Alternative Sociale  în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România. Evenimentul ”Acasă în România” este dedicat comunităților de resortisanți din Iași și își propune să creeze un dialog între tinerii de origine străină care studiază în Iași și oamenii de succes, care reprezintă un model de integrare și reușită în spațiul românesc.

La eveniment vor fi prezenți oameni din mediul de afaceri, doctori, regizori, manageri de top, toți de origine străină, stabiliți în România, care vor povesti tinerilor din comunitățile de resortisanţi despre experiența și traseul lor profesional și pașii care i-au condus spre afaceri de succes. Printre vorbitori se numără Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, Radu Ghilaș, actor și regizor la Teatrul Național din Iași, Alagha Rani, medic chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”,  Hoaytham Nofal, medic  stomatolog, acționar și administrator la cafeneaua “Corniche” de la Iulius Mall.

„Această manifestare reflectă preocuparea noastră pentru integrarea persoanelor resortisante. În 2011 Alternative Sociale a desfășurat în parteneriat cu OIM, Biroul în România un proiect prin care a înființat un Centru de Informare și Consiliere pentru străini în Iaşi, în cadrul căruia au fost oferite servicii relevante cu scopul de a facilita accesul nediscriminatoriu al resortisanţilor țărilor terțe la bunurile şi serviciile publice, precum şi relaţionarea cu membrii comunităţilor locale. În cadrul acestui centru au fost informate şi consiliate 1030 migranţi.  Pentru acest proiect Alternative Sociale a primit în mai 2012 premiul al II-lea la Gala Societății Civile. În acest an Alternative Sociale a continuat activitatea de informare și consiliere, a oferit cursuri vocaționale gratuite pentru resortisanții țărilor terțe precum și servicii de asistență socială celor cu nevoi speciale sau aflați în dificultate” a declarat Cătălin Luca, director executiv Alternative Sociale.

Evenimentul va avea loc pe 14 iunie, la ora 16:00, în cafeneaua Maideyi, str. Lascăr Catargi, nr. 37, în Iași într-o atmosferă relaxantă și nonformală. Începând cu ora 19:00 interpretul Cosmin Vaman va susține un concert de muzică folk.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.