Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii ieșeni află despre Centrul Municipal de Colectare Iași, în cadrul campaniei „Iașul meu curat”

0

În perioada 17 februarie – 14 martie 2016, elevii ieșeni află despre noutatea momentului în orașul lor: lansarea Centrului Municipal de Colectare Iași, în cadrul campaniei „Iașul meu curat”.

ECOTIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Agenția Pentru Protecția Mediului Iași și Salubris S.A., desfășoară o amplă campanie de comunicare în 21 de școli din Iași, la nivelul claselor V-VIII, pentru a informa elevii asupra deschiderii în orașul lor a primului centru municipal de colectare deșeuri din România.

eticheta remesh

Pe 10 martie 2016, în Iași se deschide oficial Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI). Este primul centru municipal de colectare a deșeurilor provenite din gospodării particulare deschis în țara noastră, respectând standarde europene și fiind co-finanțat prin Norway Grants.

Centrul a fost plasat într-o locație ușor accesibilă populației, pe Str. Grădinari nr.26, Iași. În acest moment, în România nu există astfel de centre de colectare, unde populația să poată ajunge ușor, fie pietonal, fie cu autoturismul și să poată preda toate tipurile de deșeuri care există într-o gospodărie. Plastic, carton, hârtie, sticlă, texile, deșeuri din construcții, electrice și electronice, toate pot fi aduse la centru.

În cadrul campaniei „Iașul meu curat”, elevii ieșeni vor primi informații despre deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iași, despre cum, unde și ce anume pot aduce acolo. Vor fi încurajați să împărtășească informațiile cu cei apropiați și vor primi date concrete despre situația colectării și deșeurilor din țara noastră, de ce acest lucru ne afectează pe toți și cum putem cu toții contribui la curățenia casei noastre – fie ea locuința sau orașul nostru.

Pentru mai multe informatii www.cmciasi.ro  și www.ecotic.ro.

Proiectul face obiectul contractului de finanțare “STEPS FOR WEEE” din cadrul sesiunii de finanțare Innovation Norway – Norway Grants 2009-2014

………………………………..

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.