Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

E ziua mea – Fii alaturi de mine!

1

COMUNICAT DE PRESĂ
31.05.2010
E ZIUA MEA – FII ALĂTURI DE MINE!

În data de 1 iunie 2010,  voluntarii Clubului Impact 4 You de la Grup Şcolar Economic de Turism Iaşi, coordonaţi de liderii Impact: Marie-Jeanne Stoian, Mihaela-Loredana Rusu şi Giosanu Raluca vor  organiza acţiunea: „E ziua mea – Fii alături de mine”, ce face par­te din proiectul „Conectează-te la comunitate“, din cadrul Pro­gra­mului IMPACT al Fundaţiei „Noi Orizonturi“.
Partenerii proiectului sunt: NOKIA, International Youth Foundation, Grupul Şcolar Economic de Turism, elevi şi cadre didactice. De asemenea, au colaborat cu fonduri Parohia „Izvorul Tămăduirii“ – Nicolina şi Asociaţia „Voie Bună” din Iaşi.
Prin activi­tă­ţi­le derulate, IMPACT urmăreş­te în­curajarea tinerilor de a deveni ce­tăţeni activi ai comunităţii.
Beneficiarii proiectului  sunt 15 elevi, din care 3 elevi rromi, de la Şcoala Generală nr. 40 „Alecu Russo” – Iaşi, elevi ce provin din familii monoparentale şi la care  există riscul abandonului şcolar şi a traficului de persoane. Elevii  vor participa şi  la activitatea „1 Iunie – Bucuria din sufletul copiilor” ce  se va desfăşura la la Parohia „Izvorul Tămăduirii”  şi unde se vor întâlni cu Preot Stoian Constantin, liderii IMPACT şi membrii Clubului Impact 4 You.
În iniţiativa lor, membrii clubului IMPACT  au plecat de la convingerea că nu trebuie să fim nepăsători la suferinţa copiilor, ei sunt îngeri şi sunt cel mai de preţ dar al unei naţiuni. Copii reprezintă viitorul şi trebuie mereu încurajaţi să participe la diverse acţiuni indiferent de mediul social în care trăiesc. Beneficiarii aleşi au  mai  participat la proiectul „Alege şcoala!”, proiect care a avut ca scop prevenirea abandonului şcolar, desfăşurat în luna aprilie la Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Nicolina din Iaşi. Proiectul amintit a fost iniţiat de Patriarhia Ortodoxă Română în parteneriat cu Fundaţia World Vision. Cateheza a fost făcută de Preotul Stoian Constantin şi profesori de religie, Stoian Marie-Jeanne şi Cibotariu Elena.
Membrii Impact 4 You au ales cei 15 beneficiari pentru a le spune „La mulţi ani! Sunteţi importanţi pentru noi şi vrem să vă oferim un zâmbet sincer.” Beneficiarii proiectului vor primi cadouri (alimente, sucuri, produse de patiserie) şi cărţi bisericeşti cu rugăciuni, pilde şi povestiri.

„Avem plăcerea de a vă invita la acţiunea: „E ziua mea – Fii alături de mine”, ce face par­te din proiectul „Conectează-te la comunitate“, din cadrul Pro­gra­mului IMPACT al Fundaţiei „Noi Orizonturi“. Prin activi­tă­ţi­le derulate, IMPACT urmăreş­te în­curajarea tinerilor de a deveni ce­tăţeni activi ai comunităţii.

Proiect: „E ziua mea – Fii alături de mine!”
Data implementării: 1 iunie 2010
Interval orar: 16:00 – 18:00
Locaţie: Parohia „Izvorul Tămăduirii” – Nicolina Iaşi
Participanţi:
ü    Preot Constantin Stoian
ü    Lideri Impact – Prof. Marie-Jeanne Stoian, Prof. Mihaela-Loredana Rusu şi Prof. Raluca Giosanu
ü    20 membri Club Impact 4 You
ü    15 elevi de la Şcoala Generală nr. 40 „Alecu Russo”, coordonaţi de Prof. Elena Cibotariu

(foto Florin Ghinda, 2010)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.