Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Două noi ateliere vocaţionale cu mini-tipografie pentru tinerii cu surdocecitate din Focșani şi Buzău

0

Fundaţia Sense Internaţional (România) a lansat la sfârşitul săptămânii trecute la Focşani şi Buzău două noi ateliere vocaţionale cu mini tipografie ce îi vor pregăti profesional pe tinerii cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple, în scopul încadrării lor viitoare pe piaţa muncii şi a integrării sociale.

În Focşani, proiectul este realizat în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani, Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea și Consiliul Județean Vrancea. Ȋn Buzău, proiectul este realizat în parteneriat cu Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, Inspectoratul Şcolar Buzău şi Consiliul Județean Buzău.

focsani 9 decembrie (11)

Mini-tipografiile sunt dezvoltate de Sense Internaţional (România) şi partenerii locali în cadrul proiectului „Sens pentru viață”, proiect câştigător al concursului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet” ediţia 2015 al Fundației Orange. Valoarea totală a finanțării proiectului „Sens pentru viață” anul acesta este de 218.634 lei.

Proiectul beneficiază de finanțare și din partea Fundației Medicor.

„Sens pentru viață” își propune să dea o șansă copiilor și tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple (DSM) din zona Focsani si Buzău prin dezvoltarea de servicii vocaționale dedicate acestora. Astfel, tinerii vor învăţa o meserie ce le va creşte şansa de a duce o viaţă independentă. Cele doua centre se adaugă celor înființate deja de SI(R) în 2013 – 2014 cu finanțarea Fundației Orange în: București (o mini-tipografie), Iași (un centru de modelare a marțipanului), Galați (o mini-seră), Arad (o mini-tipografie) și Timișoara (mini-tipografie). Ȋn fiecare an, în cadrul acestor 7 centre vocaționale, vor învăța o meserie 80 de tineri cu surdocecitate/DSM.

„Ideea acestui proiect a venit de la părinții și profesorii copiilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple, îngrijorați de soarta copiilor lor după absolvirea școlii. Tot ce ne dorim prin acest proiect este ca tinerii să învețe o meserie și să dobândească acele aptitudini absolut necesare pentru integrarea lor socială și profesională, astfel încât să poată duce un trai independent.” Cristiana Salomie, Director Sense Internațional (România)

„Proiectul mărește semnificativ șansele de integrare socială ale tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple. Centrele vocaționale au un rol foarte important pentru acești tineri, oferindu-le oportunitatea învățării unei meserii și astfel, crescându-le şansele de a avea o viață adultă autonomă”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv al Fundației Orange.

Despre Sense Internațional (România) – Sense Internațional (România) este o organizație românească înființată în 2001 cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale din țara noastră.

Prin programe la nivel national ce promovează intervenția timpurie la nou-născutul cu deficiențe senzoriale, educarea copiilor cu surdocecitate/DSM și oferirea de servicii vocaționale și de pre-profesionalizare, SI(R) reușește cu succes să aducă o schimbare în bine în viața a sute de persoane cu acest tip de dizabilitate. Viziunea Sense International (România) este o lume în care toți copiii și adulții cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societății.

Mai multe informații despre organizație puteți găsi aici: www.surdocecitate.ro.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.