Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Donează 1 leu pentru a asigura accesul la educație pentru cât mai mulți copii defavorizați din mediul rural!

1

World Vision România, KFC și Pizza Hut dau startul campaniei „Donează 1 leu, clădește viitorul meu”

Pe parcursul lunii octombrie, World Vision România, alături de Pizza Hut și KFC, derulează campania ’’Donează 1 leu, clădește viitorul meu’’. Campania, aflată la a patra ediție, are ca principal obiectiv strângerea de fonduri pentru a asigura accesul la educație pentru cât mai mulți copii defavorizați din mediul rural. Pe tot parcursul lunii, cei care doresc să contribuie la această cauză, pot dona minim 1 leu în toate restaurantele KFC și Pizza Hut, fără ca donaţia lor să fie condiţionată de achiziţionarea unui produs.

În România, unul din doi copii din mediul rural nu îşi poate continua studiile liceale, din cauza sărăciei. Acest lucru le afectează dezvoltarea și șansele de realizare profesională în viitor”, a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision România”.

Datele statistice disponibile în 2008 indicau că România se situa pe ultimul loc în Europa, în privinţa participării la o formă de educație a tinerilor cu vârste între 15-24 de ani. Astfel, în 2007, numai 24,54% dintre elevii din mediul rural au urmat cursuri liceale, cea mai mare rată a abandonului școlar înregistrându-se la nivelul claselor a IX-a și a X-a.

Printre principalele cauze ale abandonului școlar se numără: situația financiară precară a familiei, lipsa de susținere din partea acesteia, cât și dificultățile copiilor de a se adapta mediului liceal/ urban. În 2009, aproape 25% dintre elevii din mediul rural nu au mers la gimnaziu, în timp ce doar  45,2% dintre elevii din mediul rural participau la învățământul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mică decât a celor din mediul urban (Raportul asupra stării sistemului național de învățământ, 2009). Statisticile plasează România pe ultimele locuri în Europa, în privinţa participării la o formă de educație a tinerilor cu vârste între 15-24 de ani.

Campania ’’Donează 1 leu, clădește viitorul meu’’ este deja la a patra ediție și până acum a reușit să ajute  450 de copii să își continue studiile liceale. În 2010, în urma programului, au fost strânși 54.762 euro, bani ce au ajutat 170 de copii.

—–

’’Donează 1 leu, clădește viitorul meu’’ face parte din programul mai amplu, “Vreau în clasa a 9 a”, inițiat în 2008 de World Vision, cu scopul de a susține copiii din mediul rural, fără posibilități materiale să-și continue studiile liceale. În cadrul proiectului, sunt selectați copii ce beneficiază pe toată perioada liceului de consiliere și o bursă lunară care le acoperă cheltuielile. Totodată, aceștia sunt implicați într-o serie de activități extracuriculare, menite să le permită o integrare cât mai bună la liceu și în mediul urban. Copiii sunt selectați în funcție de situația financiară a familiei, de rezultatele școlare și de dorința lor de a-și continua studiile.

Sperăm ca și în acest an să putem strânge suficiente fonduri pentru a ajuta copiii să-și continue educația, cu atât mai mult cu cât, în acest an școlar, s-au alăturat proiectului alți 70 de „boboci’’ în clasa a noua, a continuat Adela Fundulea.

Dacă doriți să vă implicați în educația copiilor din mediul rural, puteți accesa site-ul www.worldvision.ro/vreau-in-clasa-a-noua.php, pentru donații sau multe informații despre proiect.

Despre World Vision România:

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

Organizaţia World Vision România este parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Încă din 1990, World Vision România este o prezenţă constantă în domeniul protecţiei copilului şi al dezvoltării comunitare. În România, World Vision isi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Vaslui şi Vâlcea.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.